Binnenland
Opnieuw aanhouding na reeks explosies in Alkmaar

De politie heeft zondagavond een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden voor poging tot brandstichting op de Lekstraat in Alkmaar. De Lekstraat is een van de straten in het veiligheidsrisicogebied dat door de burgemeester is aangewezen na een reeks explosies de afgelopen tijd. Zaterdag hield de politie al twee Amsterdammers aan in dezelfde straat, ook voor poging tot brandstichting.

ANP

Zondag rond 22.30 uur zag de politie een automobilist die zich verdacht ophield in de straat waar eerder een explosie had plaatsgevonden. Toen agenten de bestuurder wilden controleren, zagen ze een andere persoon wegrennen. Deze persoon wist te ontkomen ondanks een achtervolging met speurhonden en een helikopter. De bestuurder van de auto kon wel worden aangehouden. Hij zit maandag nog vast.

In de Lekstraat vond de politie vervolgens spullen die bij een explosie gebruikt kunnen worden, waaronder zwaar vuurwerk. De recherche onderzoekt een mogelijk verband tussen dit incident en eerdere (pogingen tot) explosies in Alkmaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer