Binnenland
Terneuzen akkoord met opvang 105 asielzoekers in voormalige bieb

In de voormalige bibliotheek in de Zeeuwse stad Terneuzen komt opvang voor 105 asielzoekers. Een meerderheid van de gemeenteraad van Terneuzen ging hiermee donderdagavond akkoord. De fracties van 50PLUS, PVV en Sociaal Terneuzen stemden tegen.

ANP

De gemeente Terneuzen vangt sinds de zomer van 2022 asielzoekers op in de voormalige bibliotheek. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil de opvanglocatie overnemen, onder meer omdat er een groot tekort aan opvangplekken is. De overname door het COA is tijdelijk, vermoedelijk voor een periode van twee jaar.

In de voormalige bibliotheek is nu plek voor maximaal 75 mensen. Het COA wil aanpassingen aan het pand doen om er maximaal 105 asielzoekers onderdak te bieden. 50PLUS, PVV en Sociaal Terneuzen lieten weten bedenkingen te hebben over de uitbreiding van de capaciteit, onder meer omdat daardoor de overlast zou kunnen toenemen.

Verder vroeg de PVV of het COA zich bij het huisvesten van asielzoekers zal beperken tot 105 bewoners. „Door eerdere ervaringen heb ik vertrouwen in de samenwerking die we met het COA hebben en de afspraken die we samen maken”, zei burgemeester Erik van Merrienboer. „Voor mij is er geen aanleiding om te denken dat het COA straks over het aantal van 105 bewoners heen gaat.’

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer