Binnenland
Deel brokstukken na explosie in Rotterdam-Zuid wordt weggehaald

De brokstukken die op een wat grotere afstand liggen van de plek van waar de explosie was in Rotterdam-Zuid worden verplaatst. De politie wil zo een kleiner plaats delict creëren en zegt dat de sporen in de directe omgeving zijn veiliggesteld.

ANP

De politie geeft aan dat na de explosie maandagavond aan de Schammenkamp de brokstukken twee straten verderop zijn aangetroffen. „Hierdoor moest een heel groot gedeelte rondom het pand worden afgezet om alles veilig te stellen.”

Het is nog altijd te gevaarlijk om het pand waar de explosie plaatsvond in te gaan om naar de drie vermisten te zoeken en de oorzaak te onderzoeken. „Er is vannacht door de brandweer geprobeerd om met een drone beeld te krijgen van de vermisten. De beelden gaven helaas geen duidelijkheid. Ook het zoeken met honden gaf nog onvoldoende duidelijkheid”, meldt de politie dinsdag.

Het onderzoek zal volgens experts „geruime tijd” in beslag nemen, meldt de politie. Het pand moet voorzichtig worden ontmanteld om bij de mogelijke slachtoffers te komen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer