Binnenland
Enexis en Pekela kijken naar vergoeding schade door spanningspiek

Netbeheerder Enexis en de gemeente Pekela gaan onderzoeken hoe ze gedupeerden van de spanningspiek in het elektriciteitsnet vorige week financieel kunnen helpen. Door die piek in netspanning hebben zich inmiddels bijna negentig huishoudens gemeld met schade. Donderdag is er ook een informatieavond voor gedupeerden. Dat bevestigt een woordvoerder van Enexis na een bericht hierover van het Dagblad van het Noorden.

ANP

In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond er in Oude Pekela een stroompiek van 400 volt, veel hoger dan de normale netspanning van 220 en 240 volt. Ruim 240 klanten van Enexis zaten daardoor zonder stroom en bij tientallen huishoudens brandden apparaten door, waaronder verwarmingsinstallaties. De piek werd veroorzaakt door koperdiefstal in een transformatorhuis in Oude Pekela.

Zaterdag zei Enexis nog dat het de schade door de stroomstoring niet zou vergoeden, omdat die schade is veroorzaakt door een koperdief en niet door Enexis zelf. „We hebben alle mensen met schade doorverwezen naar hun inboedelverzekering, maar dit weekend bleek dat er een forse groep van bijna negentig huishoudens is die met die verzekering niet of onvoldoende is geholpen”, aldus een woordvoerder van Enexis. „We zijn een maatschappelijk betrokken bedrijf en willen daarom goed kijken of we iets voor deze groep kunnen betekenen.”

Hoe die hulp er precies uit gaat zien is nog niet bekend. „We moeten eerst inventariseren om hoeveel klanten het gaat en hoeveel schade er is”, zegt de woordvoerder. „Daarna gaan we kijken hoe we dit verder uitwerken.”

Komende donderdag is er een informatieavond voor de groep van bijna negentig huishoudens. De bewoners van de getroffen straten krijgen daarvoor een uitnodiging.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer