Binnenland
Strafzaak ‘Bolle Jos’ in juni, ook als hij nog voortvluchtig is

De strafzaak tegen de nog voortvluchtige Jos Leijdekkers - ‘Bolle Jos’ - wordt op 10, 11 en 12 juni van dit jaar behandeld. Mogelijk zonder Leijdekkers, als hij dan nog niet opgepakt is. „Maar liever met natuurlijk”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

ANP

Leijdekkers wordt verdacht van grootschalige handel, import en export van cocaïne. De politie is al een tijd op zoek naar hem. Hij staat onder meer op de Nationale Opsporingslijst en er is een bedrag van 200.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

De afgelopen tijd zijn meerdere van zijn vermeende handlangers opgepakt, onder wie zijn ouders en zus. In de rechtbank in Rotterdam is vrijdag de eerste zitting tegen moeder, vader en zus. Zij worden verdacht van witwassen van onder meer horloges, dure handtassen, een appartement in Dubai en twee Bentleys. De zaak tegen hen kwam aan het rollen in het onderzoek naar Bolle Jos.

Alle drie waren niet aanwezig in de rechtbank. De komende tijd moet nog meer onderzoek worden gedaan in deze zaak, dus het is niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling is.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer