Binnenland
ANWB krijgt veel pechmeldingen door kou, maar kan de drukte aan

Het is druk bij de Wegenwacht door de vorst, maar de drukte is beheersbaar, meldt verkeersdienst ANWB. Rond 16.30 uur stond maandag het aantal pechmeldingen op zo’n 5300. De meldingen gaan veelal over kapotte accu’s en vastgevroren remmen en sloten, meldt een woordvoerster.

ANP

De ANWB verwacht einde van de dag in totaal rond de 7000 pechmeldingen te ontvangen door het winterse weer. Voor dinsdag verwacht de verkeersdienst ook nog veel pechmeldingen. Op een normale dinsdag komt het aantal pechmeldingen uit op zo’n 3500 tot 4000 meldingen. „We verwachten morgen zo’n 2000 extra meldingen. Dan komen we waarschijnlijk ook op zo’n 6000 meldingen uit in totaal”, aldus de woordvoerster.

De ANWB heeft de bezetting opgeschaald door de vorst. „We hebben aan mensen die niet werken gevraagd of ze een extra dienst kunnen draaien. Trainingen en cursussen zijn ingetrokken, zodat we zoveel mogelijk collega’s op de weg hebben om mensen met pech te helpen.”

De ANWB waarschuwt automobilisten andermaal voor het winterklaar maken van de auto. „We zien veel dichtgevroren portieren en deursloten. Je portier kun je insmeren met een speciale rubberstick. Talkpoeder helpt ook, net als een slotontdooier. Maar zorg dat die niet in de auto ligt, maar thuis”, adviseert de woordvoerster.

Ook moeten mensen antivriesruitenvloeistof gebruiken, de motorolie controleren en de conditie van de accu in de gaten houden. „En zet je auto in P als je parkeert, gebruik geen handrem. Je fysieke handrem kan anders bevriezen.” Automobilisten doen er verder goed aan een winterset in de auto te hebben zoals een ijskrabber en een warme deken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer