Buitenland
Doden na aanval op school Gaza

Een aanval op een school in Gaza-Stad kostte vrijdag het leven aan vijftig mensen, meldde de directeur van het Al Shifa-ziekenhuis. Het aantal slachtoffers is nog niet onafhankelijk bevestigd.

Redactie buitenland
beeld EPA, Neil Hall
beeld EPA, Neil Hall

Volgens directeur Mohammad Abu Salmiya is de Al Buraqschool getroffen door raket- en artillerieaanvallen en zijn de lichamen naar het Al Shifaziekenhuis overgebracht. Eerder vrijdag meldde Hamas dat bij een Israëlische aanval op dat ziekenhuis, dertien mensen omkwamen.

De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde vrijdag dat rond een ander ziekenhuis in Gaza-Stad, het Al Quds, „intense gevechten” plaatsvinden. De organisatie meldde in een verklaring dat er één dode viel.

Volgens het Palestijnse gezondheidsministerie zouden al 11.078 Palestijnen om het leven zijn gekomen in de oorlog. Vanwege het oplopend dodental zegt Hamas raketten af te vuren tot diep in Israël. Het Israëlisch leger meldt andersom dat zij tot nu toe ruim 15.000 doelen „van terroristische organisaties” aanvielen.

De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken zei vrijdag dat er meer moet worden gedaan om Palestijnen te beschermen. „Veel te veel Palestijnen zijn gedood.” Hij verwelkomt dan ook de gevechtspauzes.

Brussel beloofde vrijdag zes extra vliegtuigen met hulpgoederen naar Egypte te zullen sturen. Ook Turkije stuurde vrijdag een schip met medische middelen naar Egypte om slachtoffers uit Gaza te behandelen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer