OpinieBrief van de directie
Onze RD-actie gaat weer van start​

Terwijl in Oost-Europa en het Midden-Oosten oorlogen aan de gang zijn, vraag ik uw aandacht voor een ander deel van de wereld: West-Afrika.

Cornell Heutink
Cornell Heutink, directeur Erdee Media Groep. beeld RD, Henk Visscher
Cornell Heutink, directeur Erdee Media Groep. beeld RD, Henk Visscher

Dat is vanwege de start van onze jaarlijkse actie, die is gericht op twee landen in deze regio, Guinee-Bissau en Togo. Daar wordt geen bloedige strijd gestreden, maar er is zeker wel sprake van een wrede dodelijke oorlog. Een geestelijke oorlog is het, waarbij duistere machten van satan het hebben gemunt op Gods kerk en haar leden.

In Guinee-Bissau wordt duidelijk hoe nietsontziend deze strijd is: gehandicapte kinderen worden er gezien als „satansbroed” en door toverdokters omgebracht. Of ze worden verwaarloosd en weggestopt. Het werk dat Gerda Klaver en Marianne van Helden doen ten dienste van deze kinderen en jongeren, is een krachtig protest tegen deze barbaarse praktijken. Daarmee is het ook een helder christelijk getuigenis dat de voortgang van Gods Koninkrijk dient. Van harte bevelen we daarom dit project, dat door Stichting Kimon wordt behartigd, bij u aan.

Datzelfde geldt voor het werk van NetFoundation in Togo. Kerken zijn er verwikkeld in een geestelijke strijd tegen tovenarij en magie, maar ze schieten tekort in het hanteren van een cruciaal wapen dat God gegeven heeft: Bijbelgetrouwe prediking. De oorzaak daarvan is dat voorgangers nauwelijks theologisch zijn geschoold, of ze kunnen niet lezen. Het heeft een ernstige verzwakking van de kerk tot gevolg, en daarvan profiteren toverdokters en voodoopriesters. Ook de islam doet dat, terwijl die vanuit het noorden bezig is aan een opmars in het land.

Door verspreid over Togo theologie-opleidingen te starten en dorpspredikanten uit te nodigen voor het volgen van Bijbelgetrouw onderwijs, hoopt NetFoundation het tij te keren. Wij werken daar graag aan mee, want niets minder dan het voortbestaan van Gods Kerk is hier in het geding.

U ziet, soms is het nodig de blik even opzij te werpen, de schijnwerpers te richten op een ander deel van de wereld, en voor de nood dáár aandacht te vragen. Want het mag niet gebeuren dat achter onze rug in een land als Togo de gemeente van Christus te gronde wordt gericht. En dat in Guinee-Bissau de meest kwetsbaren in de samenleving worden omgebracht, terwijl christenen vanwege geldgebrek machteloos moeten toekijken.

Daarom van harte uitgenodigd om ook in deze oorlog partij te kiezen en daadwerkelijk uw steun te tonen.

Cornell Heutink, directeur Erdee Media Groep

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
RD-actie

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer