Buitenland
Libië zet acht ambtenaren vast vanwege overstromingsramp

Justitie in Libië heeft gevraagd om de arrestatie van acht ambtenaren als onderdeel van het onderzoek naar de catastrofale overstroming van eerder deze maand. Een van de arrestanten is de voormalige burgemeester van de zwaar getroffen stad Derna, Abdulmonem al-Ghaith. Hij werd ontslagen na de ramp.

ANP

Als gevolg van de grote hoeveelheid regen door storm Daniel begaven twee oude dammen het. Door de overstroming die hierop volgde kwamen duizenden mensen om het leven.

De functionarissen worden onder meer verdacht van slecht beheer en nalatigheid, aldus een verklaring van het kantoor van de openbaar aanklager. Naast de oud-burgemeester van Derna zijn zeven ambtenaren vastgezet die werkzaam zijn of waren bij instellingen die verantwoordelijk zijn voor watervoorraden en dambeheer. „De fouten die ze hebben gemaakt” en hun „nalatigheid op het gebied van rampenpreventie” hebben volgens de verklaring bijgedragen aan de catastrofe.

Volgens het laatste officiële cijfer zijn er 3900 mensen omgekomen bij de ramp. Volgens internationale hulporganisaties worden mogelijk meer dan 10.000 mensen nog vermist.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer