Buitenland
Rusland noemt geplande NAVO-oefeningen provocatief en agressief

Rusland noemt de NAVO-oefeningen die voor volgend jaar nabij de Russische grenzen gepland zijn „provocatief en agressief van aard” en waarschuwt dat ze een „groot risico op incidenten met zich meebrengen”. Dat meldt het Russische persbureau RIA op basis van een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

ANP

Het Russische ministerie doelt op de oefening Steadfast Defender die volgend jaar in Europa gepland staat en die ook in 2021 werd gehouden. Volgens de Amerikaanse militaire krant Stars and Stripes zijn de NAVO-oefeningen van 2024 echter de „grootste militaire oefening van de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog”. Ruim 40.000 militairen zullen worden samengebracht voor een oefening die zich uitstrekt van de Baltische staten tot Polen en Duitsland, schrijft de publicatie.

„Een nieuw tijdperk van collectieve defensie staat voor de deur”, zei admiraal Rob Bauer, de militaire chef van de NAVO, na een bijeenkomst van NAVO-defensiechefs. De bijeenkomst werd zaterdag gehouden in Oslo en werd bijgewoond door de hoogste Amerikaanse militair, generaal Mark Milley, aldus Stars and Stripes.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer