Buitenland
Britse regering wil hondenras verbieden na reeks aanvallen

De Britse regering is van plan een hondenras te verbieden na een reeks aanvallen op mensen. „Het is duidelijk dat dit niet gaat om een handjevol slecht getrainde honden. Het is een gedragspatroon en zo kan het niet doorgaan”, aldus premier Rishi Sunak in een video.

ANP

De regeringsleider verwijst naar een aanval van donderdag waarbij een man stierf. Daarbij was vermoedelijk een Amerikaanse bully XL betrokken, de grootste soort Amerikaanse bully die bestaat. De hondensoort komt voort uit kruisingen met onder meer Amerikaanse bulldogs en Engelse bulldogs.

Vorige week werden ook een 11-jarig meisje en twee mannen door een hond van hetzelfde ras aangevallen. In het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen jaren meerdere kinderen doodgebeten door een Amerikaanse bully XL. Britse media melden dat het aantal hondenaanvallen de laatste jaren is toegenomen.

Het is volgens Sunak duidelijk dat de Amerikaanse bully XL „een gevaar is voor onze gemeenschappen, vooral voor onze kinderen”. Er wordt nu vastgesteld welk hondenras precies bij de aanvallen betrokken was. Zodra dit bekend is, wordt een wettelijk verbod ingevoerd. Volgens Sunak zal dit nog voor het einde van het jaar gebeuren.

In het Verenigd Koninkrijk zijn momenteel vier hondenrassen verboden. Dat zijn de pitbullterriër, de Japanse tosa, de Dogo Argentinoen en de Fila Brasileiro.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer