Buitenland
Griekse en Turkse ministers bijeen in aanloop naar top van VN

De Griekse buitenlandminister Georgios Gerapetritis spreekt dinsdag in Ankara zijn Turkse collega Hakan Fidan. De twee bewindslieden bereiden de topontmoeting voor van de Turkse president Erdogan met de Griekse premier Mitsotakis in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties later deze maand. Die jaarlijkse vergadering begint dinsdag in New York en staatshoofden en regeringsleiders maken er hun opwachting tijdens het algemeen debat’ van 19 september tot en met 26 september.

ANP

Griekenland en Turkije hebben mede door hun bloedige geschiedenis slepende grensconflicten. En ze twisten onder meer over delfstoffen onder delen van de Middellandse Zee en de status van Cyprus. Erdogan wil dat de betrekkingen in de regio beter worden en zoekt toenadering tot de pas herkozen Griekse premier. Beide landen zijn NAVO-lid.

De ministers Gerapetritis en Fidan bespreken ook het weer samenroepen van de Grieks-Turkse samenwerkingsraad wat in de herfst in Thessaloniki zou moeten gebeuren. De in 2010 opgerichte raad kwam voor het laatst bijeen in 2016.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer