Buitenland
Pentagon waarschuwt China voor gevolgen van conflict over Taiwan

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft zaterdag tijdens een toespraak op de grootste veiligheidsconferentie van Azië in Singapore gewaarschuwd voor de gevolgen van een conflict over Taiwan. En hij herhaalde een oproep tot meer communicatie tussen de Amerikaanse en Chinese militaire instanties.

ANP

„Vergis je niet, een conflict in de Straat van Taiwan zou verwoestend zijn”, zei Austin. „De hele wereld heeft belang bij het handhaven van van vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan. De veiligheid van commerciële scheepvaartroutes en wereldwijde toeleveringsketens hangt ervan af.”

Austin deed zijn oproep nadat China zijn verzoek tot een gesprek met de Chinese minister van Defensie Li Shangfu had afgewezen. China eist dat de Verenigde Staten de sancties tegen Li opheffen die ze in 2018 oplegden.

Austin zei zich „grote zorgen” te maken dat China „niet bereid is om serieuzer te werken aan betere mechanismen voor crisisbeheersing tussen onze twee legers. Maar ik hoop dat daar snel verandering in komt.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer