Economie

Topkok in de wolken

FRANKFURT (ANP) - De Nederlandse driesterrenchef-kok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle heeft zich verbonden aan de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

26 October 2007 10:23Gewijzigd op 14 November 2020 05:13Leestijd 1 minuut

Voor reizigers in de business en first class op lange vluchten heeft de bekendste chef van Nederland een exquise menu samengesteld, maakte de luchtvaartmaatschappij bekend.Jonnie Boers kookstijl wordt omschreven als gevarieerd, gewaagd en onversaagd. Hij noemt het zelf „simpel, eerlijk, natuurlijk en puur.” De komende twee maanden zullen er volgens schattingen van Lufthansa een slordige 270.000 Boermenu’s worden geserveerd.

Zakenreizigers kunnen genieten van gerechten als roulade van konijn met een pesto-aardappelsalade en compote van oranje pompoen of kip met ananaskebab met ratatouillesalade en een zoetzure saus. Passagiers in de eerste klas mogen aanschuiven voor delicatessen als gegrilde sint-jakobsschelpen of tomaten gevuld met noordzeekrab, gemarineerde papaja en gefrituurde tijgergarnalen.

Vond je dit artikel nuttig?

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer