Subthema 'Vluchtelingen'

Over oorlog, vluchten en gastvrijheid.

Oekraïne

Gomarus biedt warm welkom aan Oekraïense vluchteling

Op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem zijn vorige week acht Oekraïense jongeren gestart. Deze week volgen er nog zeven. „Ik wil hun het gevoel geven dat ze welkom zijn.”

Lees meer

Vluchteling vertelt verhaal in ”Vlindervrij”

Zelf een boek schrijven, illustreren en uitgeven. Dat was de droom van Femke de Jong (16) en Susanna Verburg (17). Na maanden keihard werken verkopen ze sinds vorige week de eerste exemplaren. De opbrengst is voor een goed doel. „We willen de vluchtelingen een gezicht geven.”

Lees meer
vluchtelingen

Gert Jan stond in vluchtelingenkamp oog in oog met diepe wonden

'Hoe moet het verder met mijn leven? Ik weet het niet meer. Heere God, wijst U mij alstublieft de weg. Hier ben ik. Gebruik me!'

Lees meer
vluchtelingen

Ashley (19) woont tussen de vluchtelingen

Ze is christen, heeft een bijbaan aan in de telemarketing en helpt graag anderen. Ook woont Ashley Lee (19) uit Amsterdam tussen vluchtelingen.

Lees meer
vluchtelingen

Gerben (22) dient vluchtelingen

Dienstbaar zijn aan je naasten is voor Gerben van Gent (22) uit Ridderkerk geen optie, maar een vanzelfsprekendheid.

Lees meer
vluchtelingen

Moslimmannen en christenmeiden lezen, bidden en zingen

'Deze waardebon 'ik garandeer het je' is meer waard dan alles wat je bezit.' Vrijwilliger Ewart Boer (27) steekt met zijn rechterhand een geel A4-tje omhoog. 'Wie komt dit papier ruilen voor zijn telefoon?'

Lees meer
vluchtelingen

Geen celstraf maar asiel voor Egyptische tieners na 'godslasterlijk' filmpje

Vier veroordeelde christelijke tieners uit Egypte krijgen asiel in Zwitserland. De jongens zijn veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf vanwege vermeende belediging van de islam in een video. Moller Yasa, Klenton Faragalla, Bassem Younan en Albir Shehata kwamen deze maand aan in hun nieuwe thuisland.

Lees meer
vluchtelingen

Syrische vluchteling Abdul (19) volgt geen nieuws over zijn geboorteland

Vijftig miljoen kinderen en jongeren zijn wereldwijd op de vlucht voor oorlog en geweld. De 19-jarige Syrische vluchteling Abdul -'liever geen achternaam'- geeft het duizelingwekkende aantal een gezicht. 'Ik volg het verschrikkelijke nieuws over mijn geboorteland niet. Het roept te veel herinneringen op.'

Lees meer
vluchtelingen

Mahmoud (16): Gevlucht, jong en alleen

Net als veel van zijn leeftijdgenoten houdt Mahmoud (16) van voetballen. De jonge vluchteling uit Syrië heeft dan ook amper zijn verhaal gedaan, of hij staat alweer op straat en houdt een bal hoog. Geen mooie witte, maar een grauwgrijs ding met de nodige rafels. 't Is net Mahmouds levensverhaal.

Lees meer
vluchtelingen

Vluchtelinge Sarah (16): Ik huil om het geweld in Syrië

Twee jaar geleden zat ze nog in Syrië op school, maar vanwege de oorlog ontvluchtte ze met haar ouders en zus haar land. Nu zit Sarah (16) op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen.

Lees meer