Subthema 'Verkiezingen en politiek'

Over politiek bedrijven als christen.

politiek

Tweelingbroers samen op campagne voor raadszetel SGP

De tweeling Wietse en Marien Blok (26) doet deze gemeenteraads-verkiezingen beiden een gooi naar een raadszetel van de SGP.

Lees meer
debat

Anne-Marte praat met Blokhuis over buurthuizen

Anne-Marthe Westmaas (14) uit Arnemuiden vergaderde donderdag met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer
verkiezingen

„Jongerenstem voor de helft laten meetellen”

Ze mochten dinsdag niet het stemhokje in duiken, maar een mening over politiek hebben ze wel degelijk. Dat bleek dinsdagavond, toen Joëlle van Mourik (13), Ruben Slingerland (15), Anniek Kok (12), Julianne Chevalking (14) en Annelien van Maren (13) meededen aan de thema-avond van Puntuit over de Tweede Kamerverkiezingen. 

Lees meer
verkiezingen

Christelijke politici botsen in verkiezingsdebat Puntuit

Tafels en stoelen zijn verdwenen uit de aula van het Van Lodenstein College in Amersfoort. Deze donderdagavond staan er felle studiolampen en een viertal camera’s gericht op wat stijlvolle stoelen.

Lees meer
ChristenUnie

Bina Chirino (26) op kieslijst CU: Jongeren betalen prijs van maatschappelijke problemen

Bina Chirino (26) is sinds juni voorzitter van jongerenorganisatie PerspectieF en nu Tweede Kamerkandidaat voor de ChristenUnie. Een kennismaking met de rooms-katholieke, zwarte vrouw die zo veel meer is dan dat.

Lees meer
politiek

Harold is Statenlid in Zeeland: Mijn werk is een beetje geheimzinnig

Hij houdt van golfen en varen, woont in Goes en is dol op Zeeuwse mosselen. Voor SGP-Statenlid Harold van der Velde (28) waren de verkiezingen extra spannend.

Lees meer
jong

SGP-raadslid Tom: Ik heb nog steeds niet alle gelukswensen kunnen beantwoorden

Voor zichzelf campagnevoeren heeft Tom de Nooijer naar eigen zeggen niet gedaan. Toch stemden zoveel Oldebroekers op de SGP'er dat hij met voorkeur in de raad komt. Wel pas na 5 april, want eerder is hij nog geen 18 jaar.

Lees meer
politiek

Christen Hendrik (20) PVV-kandidaat in Urk: Wie zegt dat een vluchteling je naaste is?

Hendrik Wakker (20) is de enige kandidaat op de PVV-lijst in Urk. Krijgt de partij daar meer stemmen, dan worden die onder andere fracties verdeeld.

Lees meer
politiek

Puntuit praat met de politieke talenten van het nieuwe kabinet

Tientallen uren per week zijn ze vrijwillig actief in de politiek. De vier voorzitters van de politieke jongerenorganisatie in de nieuwe coalitie zijn bezige bijtjes.

Lees meer
politiek

Daniël (19) kleurt voor eerste keer rondje rood

Daniël ten Bolscher (19) uit Gouda kleurt voor de eerste keer een rondje rood. Voor Daniël stond zijn stemkeuze voor de Tweede Kamerverkiezingen al een lange tijd vast. Hij markeert vandaag zelfverzekerd een SGP-vakje. 'Zeker als christen moet je stemmen. Anders verzuim je je geluid te laten horen.'

Lees meer