Subthema 'Heilige Geest'

Wie is de Heilige Geest?

menens

Stille tijd en het gebed van de Heilige Geest

Stef doet zijn ogen dicht. De woorden in zijn hoofd buitelen over elkaar heen. Eigenlijk weet hij niet eens wat hij moet bidden.

Lees meer
menens

Hoe de Heilige Geest het geloof werkt (II)

In het vorige deel las ik dat de Heilige Geest overtuigt van zonden en leidt tot Christus. Wat gebeurt er nog meer als de Geest in mij werkt?

Lees meer
menens

Hoe de Heilige Geest het geloof werkt (I)

Hoe werkt de Heilige Geest het geloof?

Lees meer
twijfel

Wat is de Geest wederstaan?

Wat betekent het als mensen 'de Geest wederstaan'?

Lees meer
Heilige Geest

Bang voor de onvergeeflijke zonde

Op catechisatie hoorde ik dat ik nog bekeerd kan worden. Want er is een weg bij God vandaan. Maar als je de zonde tegen de Heilige Geest hebt gedaan, kan dat niet meer. Kunt u mij uitleggen wat die zonde is?

Lees meer
kerk

Tongentaal bezien in deze tijd

Mensen uit de pinkstergemeente spreken naar eigen zeggen tongentaal als ze vervuld worden met de Heilige Geest. Wat moet ik mij hierbij voorstellen en is dit Bijbels gezien nog mogelijk?

Lees meer
Heilige Geest

Het ware werk van Gods Geest

Ik hoor wel eens zeggen dat het ware werk van Gods Geest bevestiging krijgt van God Zelf. Maar hoe kun je weten of iets Gods stem is of iets wat je jezelf wijs maakt? Hoe kun je Gods stem verstaan?

Lees meer
Heilige Geest

Zonde tegen de Heilige Geest

Ik ben onder een preek bang geworden dat ik de zonde tegen de Heilige Geest gedaan heb, ik ben hierdoor depressief geworden. Er komen hele erge gedachten in me op over de Heere Jezus en over de Heilige Geest. Ik heb hier een poos tegen gevochten, maar werd er op den duur zo moe van dat ik dit niet meer doe. Soms kan ik niet eens bidden of lezen omdat er dan erge gedachten binnenkomen. Kun je de zonde tegen de Heilige Geest ook in je gedachten doen?

Lees meer
Heilige Geest

Liefde van God na zonde tegen de Heilige Geest

Kan iemand die de zonde tegen de Heilige Geest begaan heeft nog wel eens de liefde van God voelen?

Lees meer
kerk

Geestesgaven in de gereformeerde gezindte

Bijzondere geestesgaven worden in de Bijbel beschreven, maar de rechterflank van de gereformeerde gezindte doet er (vrijwel) niets mee. Is dat niet vreemd?

Lees meer