Subthema 'Bijbellezen'

God openbaart Zich in Zijn Woord. Een christen leest dit Boek dus stuk. Of is de praktijk weerbarstiger? Een thema met tips, aansporingen en jongeren die vertellen over Bijbellezen anno nu.

Bijbel

In actie voor een wereldwijde boodschap

Waarom zou ieder mens in zijn eigen taal de Bijbel moeten kunnen lezen? Stefan Zwaan (21) uit Terschuur schudt zo vijf redenen uit zijn mouw. De theologiestudent maakte over dit onderwerp Bijbelstudies voor hersteld hervormde jeugdverenigingen.

Lees meer
Bijbellezen

„Bijbel zet mensen in beweging”

Christenen geloven dat de Bijbel waar is. Zijn daar goede argumenten voor te geven? Marissa van de Brink (19) uit Harskamp vertelt hoe zij ervaart dat Gods Woord betrouwbaar is.

Lees meer
Bijbel

De Maker kennen door Zijn woord

In deze crisistijd zitten we vaak binnen. Een mooie kans om extra uit de Bijbel te lezen? De zussen Hadassa (16) en Elizabeth Baars (17) uit Dordrecht vinden van wel. 'Door Zijn Woord leren we Hem kennen.'

Lees meer
Bijbel

Naar Paulus luisteren in stampvolle trein of bus

Bijbellezen, hoe doe je dat anno 2020? Bij Elwin Beekman (23) uit Waddinxveen is 'naast de papieren Bijbel' de app YouVersion favoriet. Het belangrijkste dat hij leerde over Bijbellezen: 'Lees Gods Woord biddend, met verwachting! Dan spreekt Hij tot je.'

Lees meer
Bijbel

Maartje leest met appgroep in een jaar de Bijbel door

Voor Maartje Kok (25) uit Ridderkerk was dagelijks Bijbellezen een worsteling. Sinds januari is dat veranderd. Met zo'n 170 anderen leest ze in één jaar de Bijbel door.

Lees meer
Bijbel

Nadenken bij Bijbellezen

'Begrijp ik wat ik lees?' Met deze vraag in het achterhoofd bestudeert Rosalie Kooiker (17) nu haar Bijbel. Van de kerkenraad kreeg ze een aantekenboekje, een Bijbelleesrooster en een leeswijzer. Ze doet er haar voordeel mee.

Lees meer
Bijbel

Daniël (18) kiest vaste tijdstippen voor bidden en Bijbellezen

Bijbels zijn er in Nederland genoeg, maar gebruiken we ze ook? En lukt het nog om tijd te vinden voor gebed?

Lees meer
Bijbel

De Bijbel; niet lezen maar doen

Zolang oudere generaties zich met name bezighouden met status en geld zal de jongere generatie concluderen dat het lezen van de Bijbel niet belangrijk is, betoogt Laurens Snoek. En ook: nergens in de Bijbel staat dat je elke dag Bijbel m'et lezen.

Lees meer
Bijbel

Dagboek over Bijbellezen: Letter voor letter

Nog drie minuten. Drie minuten van de drie kwartier resteren deze morgen voor de afsluiting van de maaltijd. Een Bijbel en een dagboekje kijken me aan. Snel een psalm lezen?

Lees meer
Bijbel

Dagboek over Bijbellezen: soms is het zó frustrerend

Daar gaat-ie weer, m'n wekker. Door onregelmatige werktijden heb ik er soms moeite mee om er ook echt uit te gaan. Maar goed, ik verzamel al mijn discipline en stap mijn bed uit. Opfrissen, tanden poetsen, het ritme van de dag heeft me al snel te pakken.

Lees meer