Leden ggiN Barneveld akkoord met bouw kerk Kootwijkerbroek

Interieur van kerkgebouw De Hoeksteen, waar de gereformeerde gemeente in Nederland (ggiN) Barneveld samenkomt. Ondanks dat het gebouw qua zitplaatsen een van de grootste kerken van Nederland is, leidt het groeiende aantal (doop)leden tot ruimtegebrek. Daarom zijn er nu plannen om een kerkgebouw voor een ggiN in Kootwijkerbroek te bouwen. beeld RD, Anton Dommerholt
2

Een „overgrote meerderheid” van de leden van de gereformeerde gemeente in Nederland (ggiN) in Barneveld is maandag akkoord gegaan met de bouw van een nieuw kerkgebouw in Kootwijkerbroek.

Dat meldde scriba H. Morren donderdag.

Het kerkgebouw moet komen aan de Walhuisweg ten noordoosten van nummer 4. Het gebouw moet plaats geven aan ten minste 500 mensen. De bouw is nodig vanwege de groei van het aantal leden van de ggiN Barneveld.

De burgerlijke gemeente is in principe bereid om mee te werken aan het verzoek om de bouw van een kerk en een pastorie mogelijk te maken.

Het geldende bestemmingsplan zal hiervoor moeten worden herzien, zo blijkt uit de besluitenlijst van het college van B en W van 1 september.

Rechts de locatie van de nieuwe kerk in Kootwijkerbroek. beeld Google Street View

Een bouwcommissie gaat nu aan de slag met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe kerk in Kootwijkerbroek. Zo zullen er onder andere gesprekken plaatsvinden met omwonenden en belanghebbenden in de directe omgeving van de beoogde locatie. De grond is al in het bezit van de kerkelijke gemeente.