Christelijke gereformeerde kerk Broeksterwoude

Plaatselijk kerknieuws
DAMWOUDE - De voormalige gereformeerd kerk vrijgemaakt te Damwoude. Het kerkgebouw is verkocht aan de christelijke gereformeerde Andreasgemeente te Broeksterwoude. Foto Sjaak Verboom Sjaak Verboom

De christelijke gereformeerde Andreasgemeente te Broeksterwoude heeft het gebouw van de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Damwoude gekocht, aldus scriba J. W. Kooistra van de Andreasgemeente vorige week. De gereformeerde kerk vrijgemaakt te Damwoude hield eind maart op te bestaan.

In de jaren 90 deed zich een scheuring voor in de christelijke gereformeerde kerk te Broeksterwoude. Die resulteerde in het ontstaan van twee gemeenten, die beide in hetzelfde gebouw kerken: de Andreasgemeente en de Petrusgemeente.

Zo’n drie jaar geleden stelde de kerkenraad van de Petrusgemeente een boedelscheiding voor. Dat leidde er, in goed onderling overleg, toe dat de Petrusgemeente in het gebouw in Broeksterwoude blijft kerken en dat zij de Andreasgemeente uitkocht. Die heeft vervolgens de kerk in Damwoude gekocht.

Vermoedelijk zal de overdracht in juni plaatsvinden. Daarna moet het een en ander verbouwd en opgeknapt worden. De pastorie wordt geschikt gemaakt voor een crèche en voor het houden van vergaderingen. De kerkzaal met honderd zitplaatsen is geschikt voor de Andreasgemeente.

Grondvlak bevat nieuws uit plaatselijke gemeenten. Heeft u tips? Stuur een bericht naar grondvlak@refdag.nl of naar Reformatorisch Dagblad, t.a.v. kerkredactie, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.