Consument

Recept: erwten met knoflook en parmezaan

Een echte kookheld lijkt hij niet. Exclusief? Mwah.

marielle@rd.nl
10 May 2021 14:07
beeld RD
beeld RD

Hij is vooral bekend uit de warmhoudbakken van voordelige eetplekken, vaak vergezeld van platgekookte worteltjes. Geschikt voor een glansrol op het bord? Eerlijk gezegd wordt de erwt doorgaans zo uit blik, pot of diepvrieszak op het bord gekwakt, na een paar minuutjes in de pan natuurlijk.

Volgens mij verdient de erwt –tuinerwt, doperwt– meer waardering. Eigenlijk is hij juist heel speciaal. Zonder de hulp van pot, blik en diepvriezer zou hij maar enkele weken per jaar goed verkrijgbaar zijn. De asperge is er niks bij. En daarnaast: hij fungeert zomaar als redder in nood. Met een zak erwten in de vriezer zit je nooit helemaal zonder groenten. Tegelijk is dat natuurlijk een beetje een treurig lot: altijd maar als B-keus op het bord belanden.

Dus dit keer eten we geen erwtjes uit nood (omdat je geen puf hebt naar de winkel te gaan of omdat je kind écht geen prei lust…), maar kiezen we vol overtuiging voor de groene voorjaarsster. Hij krijgt een simpele upgrade met wat knoflook en parmezaan – altijd een goede combinatie. Wie echt wil uitpakken kan het gerecht op het eind nog even afblussen met een scheutje witte wijn. Of er vlak voor serveren nog wat flinters goede rauwe ham doorheen mengen. Lekker met ovengebakken aardappeltjes met citroen (dat recept volgt de volgende keer).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer