Binnenland

Foodtrucks staan stil, maar cateraar blijft hoopvol

De avondklok is een maatregel die niet voor niets is genomen, vindt Kevin Jansen, oprichter en eigenaar van cateringbedrijf Food ‘N’ Mood in Houten. „Als we nu luisteren naar de overheid, kunnen we straks weer een stap vooruit maken.”

Bastiaan van Soest
27 January 2021 16:51
Kevin Jansen. beeld RD
Kevin Jansen. beeld RD

Het instellen van de avondklok raakt de horecasector niet extra, stelt Jansen. „Het is in feite een uitbreiding van wat we toch al niet mochten. We hebben al tien maanden ons werk niet kunnen doen zoals we dat wilden.” De horecaondernemer vindt de maatregel, die de overheid vorige week instelde, zeer terecht. Hij hoopt dat mensen er goed naar luisteren. „Onze regering wordt geïnformeerd door mensen die er verstand van hebben en hierover nadenken voor ons. Daarom heeft het ook geen zin om je nu af te vragen wat je wel en niet mag. Laten we echt even goed doorpakken. Als we allemaal thuisblijven, dan kunnen we snel weer aan het werk en de dingen ondernemen die we zo graag willen. We moeten het niet half doen omdat iedereen zijn zin wil krijgen.”

Foodtrucks

Food ‘N’ Mood, onder meer bekend van bedrijfsrestaurants en kantines, steekt nu vooral in op thuisbezorgmaaltijden. De tijden van grote trouwerijen zijn voorbij en de foodtrucks van het bedrijf staan stil. Jansen is blij dat hij zijn personeel heeft kunnen behouden. „We krijgen steun van de overheid, maar dat is bij lange na niet toereikend om de loonkosten te betalen. Die worden voor 80 procent vergoed. Daar zijn we dankbaar voor, maar de resterende 20 procent moeten we zelf verdienen.” De ondernemer hoopt daarom dat mensen de plaatselijke horeca niet vergeten en gebruik maken van de mogelijkheden om online te bestellen.

Uitdaging

Jansen vraagt zich af hoe het ”nieuwe normaal” er voor zijn bedrijf uit gaat zien. „Wat is straks, na de avondklok en de lockdown, nog rendabel om te doen? Mensen zijn gewend aan thuiswerken. Komen er straks nog wel veel werknemers terug op kantoor waar wij de catering voor mogen verzorgen? Dat is een uitdaging waar we nu al over nadenken.” Toch kijkt de Houtense horecaondernemer hoopvol naar de toekomst. „We staan er positief in. Wat het kost, kost het, maar we gaan het overleven.”

Dit is het tweede deel in een serie over de invloed van de avondklok. Donderdag deel 3.

Meer over
Avondklok

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer