Binnenland

Hoofdverdachte dood Sedar Soares blijft vastzitten

De man die volgens justitie in Rotterdam op 1 februari 2003 de 13–jarige Sedar Soares doodschoot, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag besloten in een pro–formazitting tegen de verdachte, de 28–jarige Gerald H.

ANP
12 July 2004 20:35Gewijzigd op 14 November 2020 01:25

De op Curaçao geboren man werd in april op Schiphol aangehouden toen hij probeerde drugs Nederland binnen te smokkelen. Volgens de rechtbank zijn er voldoende verdenkingen dat H. het fatale schot op Sedar Soares loste, om hem voorlopig vast te houden. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Soares werd doodgeschoten toen hij met vriendjes sneeuwballen aan het gooien was vanaf het parkeerdek naast metrostation Slinge. Volgens officier van justitie M. Bode zijn er drie ooggetuigen die H. zagen schieten en daarna in zijn auto zagen stappen. Ook zou uit peiling van zijn mobiele telefoon blijken dat hij bij metrostation Slinge rondreed. Justitie verdenkt de man van moord danwel doodslag.

Wel deed de officier een oproep aan mensen in Rotterdam om zich als getuige te melden, omdat zij het vermoeden heeft dat er nog dingen worden achtergehouden. Onlangs meldde zich nog iemand, zestien maanden na de dood van Sedar, met belastende verklaringen. De officier vroeg vergeefs om de verdachte in het Pieter Baan Centrum te onderzoeken. De rechtbank wees dat verzoek af, omdat de man weigert mee te werken.

Advocaat G. Stolk meende dat zijn cliënt onschuldig vastzit. De ooggetuigen bestempelde hij als „goudzoekers", die op de beloning van 30.000 euro voor de gouden tip afkwamen. Ook de telefoongegevens zouden onbetrouwbaar zijn. De verdachte was op het moment van de schietpartij bij zijn vriendin, die vlakbij het metrostation woont, aldus de raadsman.

De emoties liepen maandag even hoog op toen Gerald H. net in de zaal zat. Een familielid van Sedar Soares moest tegen de grond worden gewerkt om tot bedaren te komen. „Waarom moest ons kind worden doodgemaakt?", vroeg een van de nabestaanden zich vertwijfeld af.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer