Buitenland

Lasser bij de marine, dat gun je veel meer jongens

KHULNA. Het kostte even moeite om bij hem te komen, want de werf van de Bengaalse marine in Khulna is „strategisch staatsgeheim.” Maar daar staat hij dan toch, werknemer Ali Asim, afgestudeerd aan de technische school van CSS en van beroep lasser.

3 November 2014 16:36Gewijzigd op 15 November 2020 14:04
Ali Asim. beeld Jaco Klamer
Ali Asim. beeld Jaco Klamer

Nou ja, stáát? Ik tref de 24-jarige Ali diep weggekropen onder een scheepsromp, terwijl zijn las­apparaat naar alle kanten vonken spuwt.

Overigens was ik van tevoren gewaarschuwd: toegang tot de werf (en een ontmoeting met Ali) zit er op korte termijn niet in, omdat dit goedkeuring vereist van diverse hotemetoten die buitenslands zijn.

Toch maar naar de toegangspoort getogen, want je weet maar nooit. Erg gastvrij oogt de werf –waar 1100 man werkt– bepaald niet: vanbuiten lijkt het een gevangenis, met hoge muren en prikkeldraad en een enorme toegangspoort.

Maar eenmaal binnen de poort doen oude contacten tussen personeelsleden op de werf én medewerkers van CSS wonderen: we mogen zowaar doorlopen, op zoek naar onze lasser.

Ali is een mooi voorbeeld van een jongen die via de korte vakopleiding aan de technische school van CSS en via een stage bij de marinewerf een baantje heeft gevonden.

Lees de rest van het artikel op de site van RD-actie.


RD-actie is ook actief op Facebook en Twitter.

Doneren voor de RD-actie kan hier.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer