Eerste Lidl-restaurant in Den Haag
Het eerste ’Lidl-restaurant’ van Nederland opent op 1 februari in Den Haag. Gasten krijgen in een luxe zaak voor 5 euro een compleet verzorgde maaltijd inclusief drankje voorgeschoteld. Ondernemer Ad Sedubun springt met zijn restaurant Dill in op de sterk groeiende groep arme gezinnen, eenzame ouderen en studenten.
Dat schrijft de Telegraaf
In de keuken staan professionele koks die een maaltijd bereiden van producten die enkel afkomstig zijn van de Lidl. Werklozen en stagiaires krijgen een baan als ober, daarmee blijven de personeelskosten laag.
Restaurant Dill van Sedubun is is geïnspireerd op het tijdelijke restaurant Dill in Stockholm. In het geheim werd drie weken lang alleen gekookt met Lidl-producten. De Britse tweesterrenchef Wignall wist samen met de Duitse supermarktketen het publiek voor de gek te houden door budgetproof te koken en toch de kwaliteit te leveren van een sterrenrestaurant.