Binnenland

Eerste Lidl-restaurant in Den Haag

Het eerste ’Lidl-restaurant’ van Nederland opent op 1 februari in Den Haag. Gasten krijgen in een luxe zaak voor 5 euro een compleet verzorgde maaltijd inclusief drankje voorgeschoteld. Ondernemer Ad Sedubun springt met zijn restaurant Dill in op de sterk groeiende groep arme gezinnen, eenzame ouderen en studenten.

Redactie digitale media
24 December 2013 09:32Gewijzigd op 15 November 2020 07:52
Foto ANP
Foto ANP

Dat schrijft de Telegraaf

In de keuken staan professionele koks die een maaltijd bereiden van producten die enkel afkomstig zijn van de Lidl. Werklozen en stagiaires krijgen een baan als ober, daarmee blijven de personeelskosten laag.

Restaurant Dill van Sedubun is is geïnspireerd op het tijdelijke restaurant Dill in Stockholm. In het geheim werd drie weken lang alleen gekookt met Lidl-producten. De Britse tweesterrenchef Wignall wist samen met de Duitse supermarktketen het publiek voor de gek te houden door budgetproof te koken en toch de kwaliteit te leveren van een sterrenrestaurant.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer