Economie

„Restaurants maken puinhoop van keuken”

Driehonderd restaurants en andere horecagelegenheden maken er -jaar-in-jaar-uit- een puinhoop van in de keuken. Dat meldt RTL Nieuws na onderzoek naar boete- en sluitingsrapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bij de bedrijven krioelt het van de muizen, staat er verrot vlees in de koelkast en trekken de koks zich weinig aan van de hygiënevoorschriften.

Redactie digitale media
21 December 2013 18:41Gewijzigd op 15 November 2020 07:50

Uit de dossiers blijkt dat de keuringsdienst NVWA vaak jarenlang bezig is om die zogenaamde ‘notoire overtreders’ op het rechte pad te krijgen, weet RTL. Zo kregen 200 bedrijven drie tot acht boetes opgelegd. Bij zesendertig horecabedrijven was de voedselveiligheid zo ernstig in het geding dat ze op last van de NVWA de deuren tijdelijk moesten sluiten. Zo’n honderdvijftig vieze restaurants staan al twee jaar of langer onder verscherpt toezicht van de NVWA.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer