Buitenland

Duitse horecazaken schrappen rauwkost

BERLIJN (ANP/DPA) – Rauwkost is niet meer in trek in Duitse restaurants en kantines. Met de toename van het aantal EHEC-besmettingen zijn de mensen voorzichtiger geworden, zegt de Duitse horecavereniging Dehoga. „Er is de afgelopen dagen een duidelijke verandering in de vraag”, aldus de organisatie. Enkele horecazaken reageren daar volgens Dehoga op door salades van de kaart te schrappen.

30 May 2011 16:16Gewijzigd op 14 November 2020 15:12

Dat geldt ook voor cateraars, vooral de zaken die leveren aan kinderdagverblijven en ziekenhuizen. Een deel daarvan biedt geen rauwkost meer aan. In enkele kantines zijn de saladebars verdwenen, aldus woordvoerster Stefanie Heckel van Dehoga.

Voor restaurants die zich vooral richten op gezond eten, zoals saladbars, is de EHEC-uitbraak „tragisch”, aldus Heckel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer