Binnenland

Aardappel met nieuwe soorten zetmeel

WAGENINGEN (ANP) – Een onderzoeker aan de Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft aardappels genetisch veranderd, waardoor deze nieuwe soorten zetmeel maken. Het zetmeel is bruikbaar als groene grondstof in onder meer de bouw en de papier-, lijm-, diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft een woordvoerder van de WUR maandag laten weten.

29 November 2010 14:16Gewijzigd op 14 November 2020 12:42

De onderzoeker, Xingfeng Huang, promoveert maandag op zijn werk. Hij deed het onderzoek voor een belangrijk deel bij Plant Research International en Wageningen University, onderdeel van WUR.

Huang heeft via genetische modificatie aardappels ontwikkeld, waarvan de zetmeelkorrels groter zijn dan normaal en sterker water kunnen binden. Daardoor blijven voedingsmiddelen met dit zetmeel goed na invriezen en ontdooien.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer