Buitenland

APS: Kunststof scheiden leidt tot steeds meer hergebruik

Dit is een origineel persbericht.

14 April 2010 08:40Gewijzigd op 14 November 2020 10:19

Rotterdam 30 maart 2010 - 75% van het via de Plastic Heroes-bakken of -zakken ingezamelde plastic verpakkingsafval wordt op dit moment al verwerkt tot nieuwe grondstof voor kunststof producten. Stichting Nedvang is blij met dit resultaat, maar heeft de ambitie om dit percentage nog hoger te krijgen. Om daartoe de eerste stap te zetten, heeft Nedvang op 30 maart een contract gesloten met Plastinum Polymer Technologies in Emmen.

In 2010 moet in Nederland 38% van het kunststof verpakkingsafval gerecycled worden. In 2012 wordt deze recycledoelstelling zelfs verhoogd tot 42%. Plastinum verwerkt deelstromen van samengestelde kunststoffen die voorheen niet recyclebaar waren tot grondstof. De overeenkomst tussen Nedvang en Plastinum draagt zo bij aan het behalen van de recycledoelstellingen.

Joris van der Meulen, manager Inzameling & Recycling van Nedvang, stelt: “Hergebruik is het enige dat voor ons telt. Met deze innovatieve techniek verwachten we het percentage ver boven de 75% hergebruik uit te tillen. Er worden al veel kunststof verpakkingen ingezameld. De burgers werken hard mee aan het halen van de milieudoelen. Met dit initiatief laten we zien dat de inspanningen van de burgers met hergebruik worden beloond.”

Jacques Mot, Plastinum’s Chief Executive Officer, verklaart: “De Nedvang-overeenkomst vertegenwoordigt een belangrijke stap naar Plastinum’s doel om de Infinymer volop in de plastic verwerkingsindustrie te plaatsen. Wij geloven dat ons mixed plastic recyclingproces een economisch verantwoorde oplossing brengt voor Nedvang. We zien uit naar een prettige samenwerking met Nedvang om onze gemeenschappelijke doelstelling te volbrengen.”

De technologie van Plastinum is gebaseerd op het unieke BLENDYMER recyclingproces. Dit proces zet voorheen niet te recyclen kunststof om in een pasta waarvan nieuwe plastic korrels (granulaat) worden gemaakt. Dit kwalitatief hoogwaardige granulaat dient als basis voor nieuwe kunststof producten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

www.nedvang.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sven Noordhoek, woordvoerder Nedvang,

tel. (010) 420 61 61

Of

Marjon E. Walvis, Plastinum 06 51 45 16 44

Plastinums technologie is gebaseerd op het unieke BLENDYMER™ recyclingproces voor de productie van INFINYMER™ thermoplast en ULTRYMER™ high-tech hybride polymeer. BLENDYMER produceert homogene, commercieel toepasbare polymeren door polymeren te combineren waarvan verondersteld werd dat ze niet compatibel waren (www.plastinum.com).

Nedvang

Vanuit de visie dat afval een tweede leven als grondstof verdient, streeft Stichting Nedvang (Nederland van Afval naar Grondstof) naar creatieve en efficiënte oplossingen voor het afvalverwerkingvraagstuk. Binnen Nedvang zijn alle organisaties uit het verpakkende bedrijfsleven en de materiaalgeoriënteerde organisaties vertegenwoordigd.

Bijlage: foto van Jacques Mot (CEO, Plastinum) en Joris van der Meulen (Manager Inzameling & Recycling, Nedvang)

Dit is een origineel persbericht.

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer