Binnenland

Duizenden mensen op de been voor stille tocht Milly

Duizenden mensen hebben vrijdagavond meegelopen in een emotionele stille tocht voor de vermoorde 12–jarige Milly Boele. Gekleed in het roze, de lievelingskleur van de tiener, liepen de deelnemers met kaarsen, ballonnen en fakkels door de Dordtse wijk waar ze woonde naar het Lunenburgplein.

ANP
19 March 2010 21:36Gewijzigd op 14 November 2020 10:09
DORDRECHT - Duizenden mensen hebben vrijdagavond meegelopen in een emotionele stille tocht voor de vermoorde 12–jarige Milly Boele. Foto's ANP
DORDRECHT - Duizenden mensen hebben vrijdagavond meegelopen in een emotionele stille tocht voor de vermoorde 12–jarige Milly Boele. Foto's ANP

Burgemeester Arno Brok hield op het plein een emotionele toespraak. „We hebben zichtbaar waardig vormgegeven aan ons verdriet. De gemeente deelt de boosheid en het verdriet van de gemeenschap". Vervolgens bedankte de familie iedereen voor alle steunbetuigingen. Daarna liet de menigte duizenden ballonnen op ter nagedachtenis aan het vermoorde meisje. Bij een boom op het midden van het plein legden de aanwezigen bloemen neer en lieten ze kaarsen en fakkels achter.Eerder op de dag maakte justitie in Dordrecht bekend de 26–jarige politieman Sander V. te verdenken van doodslag op Milly. De rechter–commissaris heeft op verzoek van het OM een onderzoek gelast naar de psychische gesteldheid van Sander V.

Op het lichaam van Milly is sectie verricht. Volgens het OM is daaruit gebleken dat nog een aantal zaken moet worden onderzocht. Vandaar dat het nog geen nadere mededelingen kan doen.

De beschuldiging van doodslag is opmerkelijk. Dat zou betekenen dat V. geen vooropgezet plan had om Milly te doden. De verdachte legde na zijn aanhouding dinsdag, nadat hij zichzelf op een politiebureau had gemeld, een bekentenis af.

Op doodslag (het met opzet maar zonder vooropgezet plan doden van iemand) staat maximaal vijftien jaar. Op moord (het doden met voorbedachten raad) staat levenslang, dan wel de maximale tijdelijke straf van dertig jaar. Of het louter bij doodslag blijft, staat nog niet vast. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Er moeten nog getuigen worden gehoord, de definitieve resultaten van de sectie moeten worden afgewacht en nader forensisch onderzoek moet plaatshebben, meldt het OM.

Aan de hand van die onderzoeksresultaten moet de officier van justitie beoordelen of er aanleiding is Sander V. ook nog voor andere feiten te vervolgen, zoals een zedendelict. Bijkomende delicten werken strafverzwarend. Als justitie bij doodslag als hoofddelict blijft, zou de straf in zo’n geval dus hoger kunnen uitpakken dan vijftien jaar.

De rechter–commissaris beval vrijdag de bewaring van V. Op 31 maart beslist de raadkamer van de rechtbank over de verlenging van het voorarrest.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer