KLM serveert duurzame vis
Op de menukaart van KLM komt duurzame Kaapse heek te staan. Viswinkelketen Fishes en KLM hebben afgesproken dat er tijdens de vliegreizen verantwoorde vis wordt gereserveerd. Het gaat voorlopig om een proef van drie maanden.
Fishes ontving in 2007 het MSC-keurmerk, dat garandeert dat de vis op een duurzame manier is gevangen in met oog voor de natuur beheerde visgebieden zonder dat dit bijdraagt aan overbevissing. Bart van Olphen, drijvende kracht achter Fishes, begon in 2002 met het verkopen van vis en lette daarbij meer op de herkomst van de vis en de vraag of een soort werd bedreigd met uitsterven. Inmiddels is Fishes wereldwijd de marktleider in MSC-producten en KLM de eerste MSC-gecertificeerde luchtvaartmaatschappij, meldde Van Olphen gisteren.De MSC-heekfilet wordt sinds dit weekeinde aangeboden op intercontinentale vluchten vanaf Amsterdam, bevestigt de KLM. De maatschappij zette eerder al stappen om de uitstoot van het broeikasgas CO(in2( te verminderen. De MSC-catering past dan ook in deze duurzame strategie, aldus KLM. De maatschappij streeft ernaar koploper te zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de luchtvaartsector.