Binnenland

„Bereikbaarheid ziekenhuis Goes onder de norm”

Een deel van de bevolking van Walcheren kan niet binnen de wettelijke norm van 45 minuten in het ziekenhuis van Goes zijn.

Regioredactie
10 June 2008 13:29Gewijzigd op 14 November 2020 05:56
DEN HAAG - Een deel van de bevolking van Walcheren kan niet binnen de wettelijke norm van 45 minuten in het ziekenhuis van Goes zijn. Dat schrijft minister Klink (Volksgezondheid) in antwoord op Kamervragen over de bouw van een nieuw ziekenhuis in Goes. F
DEN HAAG - Een deel van de bevolking van Walcheren kan niet binnen de wettelijke norm van 45 minuten in het ziekenhuis van Goes zijn. Dat schrijft minister Klink (Volksgezondheid) in antwoord op Kamervragen over de bouw van een nieuw ziekenhuis in Goes. F

Dat schrijft minister Klink (Volksgezondheid) in antwoord op Kamervragen over de bouw van een nieuw ziekenhuis in Goes. De kliniek in Vlissingen moet als gevolg daarvan sluiten. De acute hulp voor Walcheren is wel gegarandeerd. In Middelburg verrijst een polikliek, waar ook een spoedeisendehulpafdeling een plaats in krijgt.Volgens Klink kunnen 4100 inwoners van Walcheren onmogelijk binnen de wettelijke norm van 45 minuten in het ziekenhuis te Goes zijn. Het gaat om mensen die wonen in de kuststrook van Zoutelande tot Vrouwenpolder. De bewindsman stuurt het RIVM-rapport over de spoedeisende hulp zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer.

De minister ziet geen aanleiding voor nader onderzoek naar het besluit om het nieuwe ziekenhuis in Goes te vestigen. Volgens hem heeft het ziekenhuis aangegeven dat er geen sprake is van belangenverstrengeling tussen specialisten in het ziekenhuis Goes en het Medisch Welnesscentrum Zeeland.

Van de vermeende grote onrust onder het personeel van ziekenhuis Walcheren is volgens Klink geen sprake. Hij ontkent ook dat personeel van het ziekenhuis op een grove wijze geïntimideerd zou worden door leidinggevenden. „Het ziekenhuis heeft op mijn verzoek schriftelijk laten weten deze berichtgeving niet te onderschrijven”, schrijft Klink aan de Kamer. Hij denkt dat er hooguit sprake is van een enkel incident. „De raad van bestuur sluit niet uit dat de spanning van het moment van invloed is geweest op de communicatie tussen leidinggevende en personeel.”

Geruchten dat commerciële private belangen een rol lijken te hebben gespeeld bij de fusieplannen en de keuze van de ziekenhuizen voor Goes als hoofdvestiging, zijn volgens de minister niet waar. Op zijn verzoek hebben de Oosterscheldeziekenhuizen en ziekenhuis Walcheren hem laten weten geen banden te hebben met commerciële partijen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer