Politiek
„Commissie-Bakker bepleit kortere WW”

De commissie-Bakker, die in opdracht van het kabinet onderzoekt hoe de arbeidsparticipatie verhoogd kan worden, wil de maximale duur van een WW-uitkering beperken.

Redactie politiek
De duur van een WW-uitkering is nu maximaal drie jaar en twee maanden. De commissie-Bakker zal volgende maand voorstellen dit te verkorten tot achttien maanden of een jaar, zo meldt persdienst GPD op basis van goed ingevoerde bronnen.

Werknemers zouden zelf moeten gaan sparen om perioden van werkloosheid te kunnen overbruggen. Dat sparen zou dan fiscaal vriendelijk moeten kunnen, door de bestaande levensloopregeling op te tuigen. Ook wil de commissie het doorwerken na het 65e levensjaar aantrekkelijker maken, onder meer via de belastingen.

Medio juni komt de commissie-Bakker met zijn definitieve advies. De commissie werd ingesteld nadat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie langdurig bleven botsen over een eventuele versoepeling van het ontslagrecht.

De commissie doet geen voorstellen om de ontslagvergoeding te verlagen of de toetsing vooraf door het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) of de kantonrechter te schrappen, aldus de GPD. Wel zou de commissie het ontslagrecht willen verkorten, versimpelen en stroomlijnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer