Binnenland
Verkeersongeval in Amersfoort met dodelijke afloop

AMERSFOORT - Een 59-jarige man uit Amersfoort is maandag 5 mei overleden na een verkeersongeval. De politie kreeg omstreeks 09.00 uur de melding dat een ernstig verkeersongeval op de Hogeweg had plaatsgevonden waarbij een automobilist bekneld was geraakt.

Politie.nl

Ter plaatse bleek dat een 22-jarige man uit Amersfoort, bestuurder van en bestelbus, uit de richting van Hoevelaken richting Amersfoort reed. Op de Hogeweg raakte hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer en raakte frontaal een 59-jarige automobilist uit Amersfoort. De bestelbus kwam midden van de weg tot stilstand en de auto – met aanhangwagen - kwam tot stilstand in de rechterberm en deels op het fietspad.

De 22-jarige man was zelf uit zijn bestelbus gestapt en is later per ambulance naar het ziekenhuis in Amersfoort vervoerd. De 59-jarige man zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De man had ernstig letsel en voor hem werd de traumahelikopter ingeschakeld.

De man is per ambulance naar het UMC Utrecht vervoerd. Daar is hij ’s middags aan zijn verwondingen overleden. De Hogeweg is tussen de Barneveldseweg en de Koedijkerweg vanaf ongeveer 09.00 uur tot 13.30 afgesloten geweest. De 22-jarige man is nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen, verhoord op het politiebureau.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer