Binnenland

Campings hebben last van regen, meeste plekken wel begaanbaar

Meerdere campings hebben last van de vele regen die de afgelopen weken is gevallen. In enkele gevallen moeten gasten worden afgebeld omdat het te nat is om te kamperen. Op veel terreinen is de grond nog drassig, maar is kamperen nog wel mogelijk, blijkt uit een rondgang van het ANP. Campings verwachten deze dagen veel kampeerders uit Duitsland. In meerdere Duitse deelstaten is het donderdag Sacramentsdag, een feestdag.

ANP
30 May 2024 16:56

Op camping De Meidoorn in het Gelderse Stroe staat een groot deel van het kampeerterrein onder water, laat de beheerder weten. „Het is dramatisch. Als ik het droog heb, staat alles bij de eerste de beste bui weer blank. Ik heb al regelmatig mensen moeten afbellen, omdat het te nat is.” Volgens de beheerder staat het grondwater op zijn terrein erg hoog. Op de Veluwse camping zijn zo’n honderd plekken, maar op meerdere daarvan is kamperen nu niet mogelijk. De beheerder zet pompen in om het water af te voeren.

Bij camping Beek en Hei in Otterlo is geen sprake van grote wateroverlast. Volgens een medewerkster loopt het water snel weg doordat het terrein op zandgrond ligt. Wel krijgt de camping met circa honderddertig plaatsen door het slechte weer minder boekingen en zijn er problemen geweest met de elektriciteit. „Een paar weken geleden hebben we nog gasten overgenomen van andere campings in de buurt die het water niet meer konden hebben.”

Op natuurkampeerterrein Lange Paal op Vlieland kan sinds deze maand weer op alle circa 140 plekken gekampeerd worden. Een van de velden stond blank en was daarom sinds april dicht, zegt een medewerkster. Kampeerders konden terecht op een hoger gelegen terrein. Een pad van de camping naar het strand staat nog onder water. Meerdere (fiets)paden op het Waddeneiland zijn al langere tijd dicht om het hoge water. „Het is zover ik weet niet vaak zo nat geweest op Vlieland”, aldus de medewerkster.

In Zeeland lijkt het mee te vallen met de wateroverlast. Bij camping Het Hoge Licht in Westkapelle hoeven geen gasten te worden afgebeld, maar wordt wel extra opgelet bij het in- en uitrijden van campers en caravans om het gras te ontzien. Bij het afrijden en afkoppelen van caravans worden rijplaten neergelegd, legt een beheerster uit. Ook bij De Kamperhoek in Zeeuws-Vlaanderen zijn weinig problemen. De camping met circa vijftig plaatsen gebruikt wel een trekker om caravans naar hun plek te rijden op het kampeerveld. „Met de auto kom je zo vast te zitten”, zegt de eigenaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer