Binnenland
SP wil Bas Maes als nieuwe gedeputeerde Noord-Brabant

De SP-fractie in Provinciale Staten van Noord-Brabant draagt Bas Maes (43) voor als nieuwe gedeputeerde energie en cultuur. Maes volgt Jos van der Horst op, die vrijdag ontslag nam, onder meer omdat hij vond dat het werk niet bij hem paste.

ANP

Nico Heijmans, fractievoorzitter van de SP, heeft alle vertrouwen in de geboren en getogen Brabander Maes. Maes was in Breda actief in de gemeenteraad, werkte voor de Tweede Kamerfractie van de partij en was de afgelopen jaren bestuursadviseur bij Waterschap Brabantse Delta, meldt de SP.

Maes noemt de aanleiding van zijn komst „allesbehalve leuk”. Maar: „Wat me over de streep heeft getrokken, is het bestuursakkoord. De energietransitie is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan, maar het biedt ook de mogelijkheid om tweedeling aan te pakken. Iedere Brabander moet er aan mee kunnen doen en ervan mee kunnen profiteren. Datzelfde geldt voor cultuur en sport. Hoe zorgen we ervoor dat die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht de dikte van je portemonnee?”

Het is de bedoeling dat Maes 5 april wordt benoemd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer