Buitenland
Voor het eerst een ouder van schutter bloedbad VS veroordeeld

Een moeder in de Verenigde Staten is veroordeeld omdat haar 15-jarige zoon in 2021 vier klasgenoten doodschoot op een school bij Detroit. Amerikaanse media spreken over een unieke zaak.

ANP

De moeder van de schutter van Oxford High School werd schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag. Jennifer Crumbley (45) uit de deelstaat Michigan is de eerste ouder die op dit niveau werd aangeklaagd om een schietpartij op school met een kind als dader, aldus media.

Een jury moest, voor het eerst, oordelen of de daden van een ouder, wettelijk gezien, een oorzaak kunnen zijn voor de slachtoffers die het kind maakte. In dit geval gaven de ouders hun zoon een vuurwapen en negeerden ze zijn gewelddadige gedrag.

De aanklager benadrukte dat de moeder de trekker niet heeft overgehaald, maar dat ze wel verantwoordelijk is voor de doden: „De ouders deden niets.” De komende weken buigt de rechtbank in Michigan zich over het lot van vader James Crumbley. De moeder krijgt in april haar straf te horen. De zoon was onlangs tot levenslang veroordeeld.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer