Binnenland
Jan Slagter herkent verhalen in rapport-Van Rijn ‘helemaal niet’

Omroep MAX-baas Jan Slagter herkent de verhalen in het rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO „helemaal niet”. Dat speelt niet „bij de omroep waar ik werk en waar ik verantwoordelijk voor ben”, zegt de omroepbaas in reactie op het donderdag gepresenteerde rapport van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) van Martin van Rijn.

ANP

Slagter vond het erg om te lezen dat mensen nog steeds last hebben van incidenten op de werkvloer, maar zegt dat er bij de publieke omroep ook „heel veel dingen wél” goed gaan. De omroepbaas lijkt het goed om nu het rapport er is, vooruit te kijken. „We moeten er niet in blijven hangen. We moeten door. Laten we nu de dingen implementeren die worden aanbevolen.”

Omroep MAX is een van de omroepen die niet is uitgelicht in het rapport. Volgens de omroepbaas heerst daar een „open cultuur” waarin mensen zich „sociaal veilig” voelen om elkaar aan te spreken. „Onze presentatoren hebben niet de neiging om naast de schoenen te lopen. André van Duin, die alle reden heeft om naast zijn schoenen te gaan lopen, doet dat ook absoluut niet. We houden elkaar scherp.”

Wel weet Slagter dat het belangrijk is om „alert” te blijven. „Onze externe vertrouwenspersoon heeft het afgelopen jaar nul meldingen gehad. Maar behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.”

Veel aanbevelingen van de commissie noemt de omroepbaas open deuren. Wel kan hij zich helemaal vinden in de suggestie ‘Doe normaal tegen elkaar’. „Daar ben ik erg voor.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer