Buitenland
Media: VS werken aan nieuwe strategie voor Oekraïne

De regering Biden werkt aan een langetermijn-strategie om Kyiv te steunen, ondanks de impasse in het Amerikaanse Congres over de financiële steun aan dat land. Maar deze plannen gaan niet uit van belangrijke terreinwinst van Oekraïne, zeggen functionarissen volgens The Washington Post.

ANP

Volgens de Amerikaanse krant gaat de nieuwe strategie uit van minder nadruk op het terugwinnen van territorium, maar legt het de focus op hulp aan Oekraïne om Russische aanvallen af te slaan. Op de lange termijn moeten zowel het Oekraïense leger als de economie versterkt worden.

Het plan is een scherpe verandering ten opzichte van vorig jaar, schrijft The Washington Post, toen Amerika en de EU geavanceerde militaire uitrusting aan Kyiv leverden, in de hoop dat de Russische invasiemacht snel teruggedrongen zou worden.

Het idee is nu volgens een hogere functionaris die erover sprak op basis van anonimiteit om Oekraïne zijn posities op het slagveld te laten behouden en het land aan het eind van 2024 veel sterker te laten zijn, aldus de Amerikaanse krant.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer