Buitenland
Duizenden schilderijen verloren bij brand in museum Abchazië

Bij een brand in een prominent museum van Abchazië, een betwiste regio tussen Georgië en Rusland, zijn meer dan 4000 schilderijen in vlammen opgegaan, meldt het lokale persbureau Apsnypress. Onder de verloren schilderijen zijn honderden werken van Alexander Chachba-Shervashidze, een belangrijke Russisch-Georgische schilder die samenwerkte met onder meer Pablo Picasso.

ANP

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de brandweer een melding van de brand in de Abchazische hoofdstad Soechoemi. Tegen 7 uur ’s ochtends had de brandweer het vuur onder controle. De lokale cultuurminister stelt dat ongeveer de hele collectie verloren is en spreekt over een „onvervangbaar verlies voor de nationale cultuur van Abchazië.”

Abchazië beschouwt zichzelf als een onafhankelijke staat en wordt daarin gesteund door Rusland. Het grootste deel van de internationale gemeenschap ziet het gebied als onderdeel van Georgië. In de jaren negentig en opnieuw in 2008 woedde een oorlog om het gebied, dat vaak geassocieerd wordt met het betwiste Zuid-Ossetië in dezelfde regio.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer