Binnenland
Utrecht plaatst afrastering bij weg Leusden tegen aanrijden wild

De provincie Utrecht gaat zorgen voor een afrastering aan beide kanten van de provinciale weg N277 in Leusden, om wild te beschermen tegen het verkeer. Dat bevestigt een woordvoerder van de provincie Utrecht na berichtgeving door de Leusder Krant. Op de weg is in december een wolf doodgereden.

ANP

Die aanrijding had plaats in de buurt van landgoed Den Treek-Henschoten op de Utrechtse Heuvelrug. In die buurt dook afgelopen zomer een wolf op, die vrij dicht bij fietsers en wandelaars kwam.

De fractie Lokaal Belangrijk in de gemeente Leusden had het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de wolf. De fractie had daarbij ook verwezen naar lokale media die hadden gemeld dat aan de N277 veel dieren worden aangereden, omdat er nu nog maar aan één kant van de weg een afrastering in.

In de beantwoording stelde het college dat de provincie verantwoordelijk is voor de weg en dat die er voor gaat zorgen dat er straks aan beide kanten van de weg afrasteringen zijn tussen de hectometerpaaltjes 0,9 en 2,0. Daarmee wil de provincie voorkomen dat reeën en ander wild worden aangereden. Een provinciewoordvoerster laat weten dat de provincie er zo spoedig mee aan de slag gaat. „Al met al zal het een kwestie van enkele maanden zijn.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer