Buitenland
Chinese staatskrant: provocaties Filipijnen ‘extreem gevaarlijk’

De Chinese staatskrant People’s Daily heeft maandag in zijn commentaar de Filipijnen ervan beschuldigd herhaaldelijk inbreuk te maken op China’s territorium in de Zuid-Chinese Zee. Ook zou het land valse informatie verspreiden en samenspannen met buitenlandse actoren om problemen te veroorzaken. De People’s Daily geldt als een spreekbuis van de Chinese regering.

ANP

Volgens Chinese krant zijn de provocaties van de Filipijnen „extreem gevaarlijk” en schaden zij de regionale vrede en stabiliteit. De Filipijnen worden gesteund door de Verenigde Staten.

De spanningen tussen China en de Filipijnen zijn de afgelopen maanden sterk opgelopen. De twee landen beschuldigen elkaar over een hele reeks incidenten in de Zuid-Chinese Zee. Het gaat onder meer over de beschuldiging dat China eerder deze maand een schip met de Filipijnse stafchef van het leger zou hebben geramd.

Spanningen tussen de Chinese kustwacht en Filipijnse schepen komen vaker voor. De Filipijnen stapten al eens naar een internationaal arbitragehof om de Chinese claims in de zee aan te vechten en kregen in 2016 gelijk. Maar Beijing trekt zich weinig aan van die uitspraak.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer