Binnenland
Meer hernieuwbare energie in Noord-Holland, verbruik gelijk

Het energieverbruik in Noord-Holland is sinds 2015 vrijwel gelijk gebleven, terwijl het aandeel hernieuwbare energie blijft stijgen. Het gebruik van hernieuwbare energie heeft sinds 2015 gezorgd voor een afname van de CO2-uitstoot met 18 procent, meldt de provincie.

ANP

Uitzondering is de ICT-sector, waar de vraag naar energie stijgt. Dat komt door het toenemende belang van informatietechnologie. Vorig jaar was de hoeveelheid opgewekte windenergie in Noord-Holland bijna drie keer zo groot als in 2019. Dat komt grotendeels op het conto van het Prinses Ariane-windpark in Wieringermeer. De 82 windmolens die daar staan wekken groene stroom op voor zo’n 370.000 huishoudens.

De zogeheten energieregio Noord-Holland Noord wil in 2030 3,6 terrawattuur aan zon- en windenergie produceren, een verdubbeling ten opzichte van nu. De energieregio Noord-Holland Zuid ambieert dan 2,7 terawattuur op te wekken, ongeveer drie keer zo veel als nu. De provincie heeft een dashboard online staan waarin gegevens hierover zijn te raadplegen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer