Fastfood in Europa weinig populair
Fastfood is geen wezenlijk onderdeel van de Europese cultuur.
Circa 46 procent van de Europese bevolking nuttigt één keer per maand een snelle maaltijd. Aziaten en Amerikanen doen dat veel vaker. Meer dan eenderde van deze mensen gebruikt dit voedsel minstens één keer per week. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau ACNielsen onder 14.000 mensen in 28 landen.
Volgens ACNielsen gelden in Europa nog de traditionele waarden voor eten. Lunch en diner zien consumenten als een gelegenheid om een echte maaltijd te nuttigen met familie of vrienden. Daar nemen ze dan ook de tijd voor. Cafés en bars in Europa doen dan ook goede zaken met speciale lunchaanbiedingen, die in sommige landen zelfs goedkoper zijn dan fastfood.
ACNielsen verstaat onder fastfood alles wat bij restaurants met snel voedsel en snackbars te nuttigen, af te halen of te bezorgen is.
Europeanen kiezen het vaakst voor de afhaalmaaltijd als avondmaal. In Nederland kiest een kwart van de mensen die ervan afzien om de maaltijd zelf te bereiden, voor fastfood.
De Nederlanders die bij de pizzeria of het hamburgerrestaurant langsgaan, zeggen dat ze dat doen omdat ze geen tijd hebben om zelf eten te bereiden.