Kerk & religie
Ds. Van ’t Veld in Ede ter aarde besteld

Ds. T. van ’t Veld, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, is vrijdag in Ede begraven.

Van onze correspondent
Ds. T. van ’t Veld (foto uit 2012). beeld RD, Anton Dommerholt
Ds. T. van ’t Veld (foto uit 2012). beeld RD, Anton Dommerholt

Voorafgaand aan deze teraardebestelling vond er een dienst van Woord en gebed plaats in de Ark, het gebouw waar ds. Van ’t Veld ruim 20 jaar het Evangelie verkondigde. In deze dienst, die ook een dankdienst moest zijn, stond op uitdrukkelijk verzoek van hemzelf niet hij, maar Jezus Christus centraal.

Zijn zoon Aart sprak namens de familie een in memoriam uit en dochter Jeannette leverde haar aandeel door het orgel te bespelen en een lied te zingen. De opvolger van ds. Van ’t Veld in Ede, ds. C.H. Bax, leidde de dienst, waarin twee Schriftgedeelten werden gelezen: Psalm 100 en Openbaring 7:9-12. Het thema van de dienst was ”Te mogen dienen”.

Op de begraafplaats in Ede werd de plechtigheid afgesloten door het gezamenlijk bidden van het Onze Vader.

Ds. Van ’t Veld overleed zondag 10 september op de leeftijd van 92 jaar. De predikant diende de hervormde gemeenten in Den Bommel (1962), Waddinxveen (1967) en Ede (1973). Ds. Van ’t Veld ging in 1993 met emeritaat. Hij schreef ”De kerk als moeder”, over kerken en geloofsgemeenschappen in Ede. Ds. Van ’t Veld was twaalf jaar bestuurslid van de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer