Buitenland
Taliban nemen 18 mensen onder wie een Amerikaanse gevangen

De Afghaanse Taliban hebben 18 mensen gevangengenomen, onder wie één Amerikaan. De mensen, leden van een liefdadigheidsorganisatie, worden ervan beschuldigd het christendom te hebben gepredikt, meldt de Amerikaanse nieuwszender Voice of America (VOA).

ANP

De in Afghanistan opererende International Assistance Mission (IAM) bevestigde vrijdag dat de Taliban deze maand twee keer het kantoor van de organisatie in de centrale provincie Ghor waren binnengevallen en de stafleden hebben meegenomen, schrijft VOA.

De liefdadigheidsorganisatie die geregistreerd is in Zwitserland, zei dat er één buitenlander was onder de vastgenomen mensen, maar niet welke nationaliteit deze persoon had.

Volgens plaatselijke media zei een woordvoerder van de provinciale overheid dat onder de gevangengenomen mensen verscheidene vrouwen waren, onder wie één Amerikaanse. Ze waren in hechtenis genomen op beschuldiging van „het propageren en promoten van het christendom” in Afghanistan, voegde hij eraan toe.

„We zijn ons niet bewust van de omstandigheden die tot deze incidenten hebben geleid en zijn niet op de hoogte gesteld van de reden voor de detentie van onze personeelsleden”, luidde een verklaring van IAM.

„Het welzijn en de veiligheid van onze collega’s zijn voor ons van het allergrootste belang en we doen er alles aan om hun veiligheid en hun snelle vrijlating te garanderen”, aldus de verklaring. Volgens IAM zijn de gevangenen overgebracht naar de Afghaanse hoofdstad Kabul.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer