Buitenland
Dodental overstromingen Griekenland loopt verder op

Het dodental als gevolg van de overstromingen in het midden van Griekenland is verder gestegen tot veertien, zegt de brandweer. In de buurt van de stad Karditsa werden de lichamen gevonden van een 65-jarige man en zijn 88-jarige moeder. Eerder waren al twaalf doden gemeld.

ANP

Er wordt gevreesd voor meer slachtoffers. Nog steeds worden mensen vermist. Reddingsteams zijn er nog niet in geslaagd alle dorpen te bereiken die zonder drinkwater zijn komen te zitten. Bovendien wordt door het stilstaande water het risico op epidemieën met de dag groter. Mensen wordt aangeraden onder geen beding overstromingswater te drinken.

In het weekend werden nog steeds mensen gered met hulp van helikopters, opblaasbare boten en tractoren. De autoriteiten schatten dat er ruim 73.000 hectare onder water staat. Vanwege alle schade die is ontstaan door de overstromingen, onder meer aan wegen, is de start van het schooljaar van aanstaande maandag in de getroffen regio uitgesteld.

Van de snelweg tussen Athene en de noordelijke havenstad Thessaloniki is 70 kilometer afgesloten. Automobilisten tussen het noorden en het zuiden van het land moeten grote omwegen maken.

Het noodweer met de overstromingen als gevolg, volgen op de verwoestende bosbranden in Griekenland deze zomer, waarbij 26 mensen om het leven kwamen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer