Buitenland
Nigeria overweegt lidmaatschap bij de G20 aan te vragen

Nigeria heeft een afweging gemaakt van de risico’s en voordelen van het G20-lidmaatschap en overweegt een aanvraag in te dienen om deel uit te maken van het blok, meldt een woordvoerder van president Bola Tinubu.

ANP

Op uitnodiging van de Indiase premier Narendra Modi zal Tinubu volgende week naar New Delhi afreizen, waar de leiders en staatshoofden van de G20-landen op 9 en 10 september bijeenkomen. Ook zijn ministers van Financiën en Handel zullen meereizen. Tijdens de bijeenkomst hoopt Tinubu meer inzicht te krijgen in de voorwaarden van een mogelijk lidmaatschap.

Volgens de president is het grootste voordeel dat Nigeria via het samenwerkingsverband makkelijker buitenlands kapitaal kan aantrekken en investeringen in het land aantrekkelijker worden.

De G20 bestaat momenteel uit negentien grote economieën en de Europese Unie. Op dit moment is Zuid-Afrika het enige Afrikaanse land dat permanent lid is, maar Nigeria heeft zowel een grotere economie als bevolking. Het is echter ongebruikelijk dat nieuwe landen toetreden tot de groep. Toetreding zou een informeel proces vereisen waarbij wordt gekeken naar het economische belang van het land, de regionale positie en het evenwicht binnen de G20 als geheel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer