live
BinnenlandKoningsdag 2023

Koning na bezoek aan Rotterdam: jullie zijn allemaal kings and queens

Nederland viert de 56e verjaardag van koning Willem-Alexander. De koninklijke familie bracht een bezoek aan Rotterdam. Volg Koningsdag 2023 in ons liveblog.

Webredactie27 April 2023 08:05Gewijzigd op 27 April 2023 20:01

Advertentie

Liveblog gesloten

De redactie sluit dit liveblog.

Oranjes onthaald in zonnig Rotterdam

Tien jaar is Willem-Alexander koning, „symbool van onze eenheid”. Burgemeester Aboutaleb zei het bij de ontvangst van de koninklijke familie in Rotterdam en hij kwam er bij het afscheid op terug: „Bij alle discussies staat u als staatshoofd voor de eenheid van ons land.”

Terugkijken: Oranjes bezoeken Rotterdam

Aboutaleb: Rotterdam heeft onuitwisbare indruk op koning gemaakt
ANP-467975369.jpg
beeld ANP, Robin van Lonkhuijsen

Rotterdam heeft een onuitwisbare indruk gemaakt, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb enkele uren nadat zijn stad het koningspaar en familie had uitgezwaaid. „De koning heeft afscheid genomen met een stevige dubbele handdruk, hij was heel blij”, aldus Aboutaleb.

Er was in het programma ruimte voor een aantal serieuze gesprekken over het slavernijverleden en met slachtoffers van de toeslagenaffaire. „We wilden, naast sport en spel, laten zien dat Rotterdam een internationale stad is met 175 nationaliteiten waar heel veel aan de hand is en belangrijke vraagstukken spelen.” Koning Willem-Alexander en koningin Máxima luisterden „met veel aandacht” naar de gesprekken over deze twee kwesties.

Het koninklijk bezoek was naar eigen zeggen een van de hoogtepunten die de burgemeester in zijn loopbaan in Rotterdam heeft mogen beleven. „Elke dag is voor mij als burgemeester een mooie dag.” Andere hoogtepunten waren voor hem de start van de Tour de France in 2010 en het kampioenschap van Feyenoord in 2017. „En ongetwijfeld op 15 mei nog een kampioenschap” aldus Aboutaleb.

Op het gebied van de openbare orde en de organisatie is Koningsdag in Rotterdam volgens de burgemeester zo goed als vlekkeloos verlopen. „Er is nauwelijks een onvertogen woord gevallen. Het programma liep wat uit en er zijn een paar mensen aangehouden vanwege openbare dronkenschap, maar dat laatste had niks met het koninklijk bezoek te maken.”

Koning sluit bezoek aan Rotterdam af: allemaal kings and queens
ANP-467969923.jpg
beeld ANP, Remko de Waal

Koning Willem-Alexander heeft het bezoek aan Rotterdam voor Koningsdag afgesloten met de woorden dat alle mensen „kings and queens” zijn. Hij zei dat op het podium bij de Markthal, waar hij liet weten onder de indruk te zijn van de georganiseerde festiviteiten in Rotterdam.

„Eigenlijk wil ik de burgemeester vragen of ik het rondje nog een keer mag doen”, zei Willem-Alexander. „Dat ik vandaag samen met mijn familie mijn verjaardag en ook tien jaar koningschap met u samen in deze hele bijzondere stad mag vieren, dat heeft mij heel veel goed gedaan.”

„We komen uit moeilijke tijden en er zijn ook nog moeilijke tijden voor ons. Maar wat Rotterdam heeft laten zien, hoe je samen aan iets kunt werken, maakt niet uit waar je vandaan komt… Dan hebben we een fantastisch Nederland in de 21e eeuw. En daar ben ik nog het meest dankbaar voor wat ik gezien heb vandaag”, zei de koning.

Willem-Alexander sloot af met de woorden die hij een slachtoffer van de toeslagenaffaire had horen zeggen tijdens een gesprek op de route door Rotterdam. „Zij zei: we zijn all kings and queens”, aldus de koning. „Jullie zijn all kings and queens. Ik zeg: daar heb ik niks meer aan toe te voegen, geen woorden maar daden.”

Prinses Amalia trots op haar ouders
ANP-467969195.jpg
beeld ANP, ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Prinses Amalia is trots op haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, en op hoe zij al tien jaar koning en koningin van Nederland zijn. Dat zei de oudste dochter van het koningspaar gedurende de uitzending van de NOS waarin Koningsdag centraal staat.

„Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op onze ouders”, begon Amalia. Ook blikte zij terug naar de inhuldiging van haar vader tien jaar geleden. „Ik stond daar als 9-jarige”, vertelde Amalia met een lach. „Ik ben ondertussen ook ontzettend veranderd, en gegroeid in ieder geval.”

De oudste van de drie prinsessen vond het „ontzettend bijzonder” om „hier zo” met haar vader te staan. De middelste dochter van het koningspaar, prinses Alexia, is niet aanwezig vanwege haar examens in Wales.

Oranjes missen Alexia op Koningsdag in Rotterdam

De Oranjes missen prinses Alexia op Koningsdag in Rotterdam. Dat liet koningin Máxima donderdag weten in een interview met journalisten op Koningsdag.

„We missen Alexia”, zei de koningin. „Ze had zo graag hier willen staan.”

De prinses, die vanwege examens in Wales dit jaar niet bij Koningsdag kan zijn, heeft het gezin volgens haar moeder drie keer opgebeld.

Alexia, de middelste dochter van het koningspaar, vervolgt sinds de zomer van 2021 haar middelbareschooltijd aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College) in Llantwit Major in Wales. Zij gaat daar op voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Willem-Alexander vraagt geduld voor onderzoek slavernijverleden

Koning Willem-Alexander heeft „even geduld” gevraagd zodat een onafhankelijk onderzoek kan plaatsvinden naar de rol van het koninklijk huis in de koloniale geschiedenis. Dat deed de koning tijdens zijn bezoek op Koningsdag in gesprek met enkele Rotterdammers onder wie zangeres Natascha Slagtand.

De koning gaf eind vorig jaar opdracht voor een onafhankelijk onderzoek naar de rol van het koninklijk huis in de koloniale geschiedenis. Het onderzoek neemt drie jaar in beslag en wordt uitgevoerd door de Universiteit Leiden, meldde de RVD in december.

De koning ging donderdag op het Afrikaanderplein met Slagtand en een aantal anderen in gesprek over dit onderwerp. Slagtand noemde de excuses voor het slavernijverleden die de regering eind december aanbood van „ongelofelijk belang” en een „mooie stap”. Volgens haar wordt erg naar de koning gekeken op 1 juli of hij ook met excuses komt. Op die dag wordt met Keti Koti de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd.

Belangrijk

De koning antwoordde dat we „niet precies” weten wat er is gebeurd. Daarom vind hij een onderzoek belangrijk. Hij vroeg geduld te hebben om het onderzoek af te wachten. „Laat het juiste onderzoek gebeuren, dan kunnen we verder.”

Hij vervolgde er „geen probleem” mee te hebben dat het onderzoek gebeurt. „Aan mij kleeft niks”, sprak hij, „maar wel aan de historie”. De koning wil zich niet bemoeien met het onafhankelijke onderzoek. „Zeker als je jezelf laat onderzoeken, moet je daar zover mogelijk van wegblijven, om het zo objectief mogelijk te laten zijn.”

Kansongelijkheid

Willem-Alexander zei dat de gevolgen van het slavernijverleden zichtbaar zijn in de maatschappij. Hij benoemde het belang van het aanpakken van kansongelijkheid. „Mijn punt is altijd, als je kansongelijkheid en discriminatie vandaag niet oplost, dan kun je ook niet in het reine komen met het verleden.”

In zijn kerstrede zei Willem-Alexander: „Het afgelopen jaar hebben mijn vrouw en ik met mensen van alle leeftijden over dit onderwerp gesproken, onder wie nazaten van mensen die een aantal generaties terug leefden in slavernij. In het komende herdenkingsjaar zal dit onze aandacht houden. Wij blijven betrokken.”

Advertentie

Koning Willem-Alexander ontmoet Rotterdammers met lintje

Koning Willem-Alexander heeft op Koningsdag Rotterdammers ontmoet met een koninklijke onderscheiding. De Rotterdammers, te herkennen aan het oranje lintje dat op hun borst gespeld was, stonden opgesteld langs de weg, waar de koning hen de hand schudde. Enkele duizenden Nederlanders kregen woensdag een onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen voor Koningsdag.

In Rotterdam zijn dit jaar de meeste koninklijke onderscheidingen toegekend. Het waren er 42. Ook de aanwezige dochters van Willem-Alexander bij Koningsdag, prinses Amalia en prinses Ariane, namen de tijd om de Rotterdammers te ontmoeten op de Blaak. Prinses Alexia is niet aanwezig vanwege haar examens in Wales.

De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag, de verjaardag van de koning. Mensen worden benoemd tot lid, ridder of officier in de Orde van Oranje-Nassau of de Orde van de Nederlandse Leeuw. Bij de provincies zijn de meeste lintjes dit jaar toegekend aan mensen uit Zuid-Holland (500), Noord-Brabant (484), Gelderland (402) en Noord-Holland (361). In Utrecht werden 247 mensen onderscheiden, in Overijssel 220 en in Limburg 218. Daarna volgen Zeeland (84), Drenthe (82), Friesland (80), Groningen (74) en Flevoland (44).

Aboutaleb heet Oranjes welkom in Rotterdam
ANP-467967502.jpg
beeld ANP, Koen van Weel

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft de Oranjes donderdagochtend welkom geheten in Rotterdam. „Welkom in Rotterdam, welkom in de meest internationale stad van ons land. De stad waar de kleuren vanaf spatten vandaag”, zei Aboutaleb bij de aankomst van de koninklijke familie.

„Namens alle Rotterdammers, namens het stadsbestuur, alle inwoners van ons koninkrijk wil ik u van harte feliciteren met uw verjaardag”, vervolgde Aboutaleb. „Het programma is met liefde
en toewijding samengesteld. U gaat mooie mensen ontmoeten en de veerkracht van de stad ervaren. De stad, de saamhorigheid, is opgebouwd door mensen uit alle windstreken.”

Aboutaleb wenste de koning namens iedereen „een fantastisch mooie dag”. „Een onvergetelijke zonnige dag. Want u bent onze majesteit, maar vandaag zijn we allemaal kings and queens.” Vervolgens trad een kinderkoor voor het gezelschap op met een nummer genaamd Kings & Queens.

Prinses Alexia, de middelste dochter van Willem-Alexander en Máxima, is donderdag niet aanwezig, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) eerder. Dat heeft volgens de dienst te maken met examens die de prinses heeft. De prinses gaat naar school en woont in Wales. Naast het koningspaar en dochters Amalia en Ariane zijn ook onder anderen prinses Laurentien en prins Constantijn donderdag aanwezig.

Koninklijk bezoek zonder Alexia aan Rotterdam begonnen
ANP-467962883.jpg
beeld ANP, Robin van Lonkhuijsen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun gevolg zijn aangekomen in Rotterdam om daar Koningsdag 2023 te vieren. Prinses Alexia ontbreekt vanwege examens die ze heeft. Ze woont in Wales waar ze naar de middelbare school gaat.

Het bezoek begint in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. De route start op het Afrikaanderplein waar zich ’s ochtends al duizenden mensen hadden verzameld.

Daarna gaat het gezelschap te voet richting de Maashaven. Daarvandaan gaan de koning en zijn gevolg per watertaxi verder en varen langs het stoomschip Rotterdam en hotel New York de Nieuwe Maas over en onder de Erasmusbrug door naar het centrum van de stad.

Aangekomen op Plein 1940 bij het beeld van Zadkine gaat de stoet te voet verder naar de Binnenrotte, het plein bij de Markthal. Onderweg zullen Rotterdammers van alles laten zien aan het koninklijk gezelschap.

Koninklijke familie onderweg naar Rotterdam voor Koningsdag
ANP-467960844.jpg
Fans en politiebeveiliging langs de route die de koninklijke familie aflegt door het centrum van Rotterdam. beeld ANP, Iris van den Broek

De koninklijke familie is onderweg naar Rotterdam voor de viering van Koningsdag, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het bezoek aan Rotterdam markeert het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. Prinses Alexia is er dit jaar niet bij vanwege haar examens in Wales.

„Het koninklijk gezin is onderweg naar Rotterdam!”, luidt een tweet van het koninklijk huis op Twitter, waarbij een foto van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Ariane wordt gedeeld. „Zij beginnen daar hun wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. Op hun route zien zij Rotterdam in al haar veelzijdigheid: verschillende culturen, kunst, architectuur, geschiedenis en toekomst.”

Alexia, de middelste dochter van het koningspaar, vervolgt sinds de zomer van 2021 haar middelbareschooltijd aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College) in Llantwit Major in Wales. Zij gaat daar op voor haar Internationaal Baccalaureaat.

„Band met monarchie verdwijnt bij Koningsdag naar achtergrond”

De verjaardag van koning Willem-Alexander is voor veel Nederlanders aanleiding voor een feest. Maar het verband met de monarchie raakt steeds meer op de achtergrond, betoogt historicus Ton van der Schans.

Aubade in Genemuiden

Tijdens de Aubade in Genemuiden zingen honderden inwoners de jarige koning Willem-Alexander toe.

Blijven vliegen ‘belangrijk als persoon’ voor Willem-Alexander
ANP-325466710.jpg
beeld ANP, Michael Kooren

Voor koning Willem-Alexander is het belangrijk dat hij af en toe blijft vliegen als piloot. „Het is niet belangrijk dat ik vlieg, maar het vliegen is voor mij wel belangrijk als persoon”, zegt hij in de podcast Door de ogen van de Koning. Willem-Alexander vliegt twee of drie keer per maand. „Je moet het bij blijven houden”, aldus de koning.

Vliegen is een hobby van de koning, die hij uiterst serieus neemt. „Je hebt de verantwoordelijkheid over een vliegtuig. Je kan niet je problemen van thuis meenemen, je moet focussen op het vliegen”, legt hij uit. „Je moet even alles afsluiten en ergens mee bezig zijn.” Ook vindt Willem-Alexander het „leuk om met de bemanning zo’n vlucht tot een goed einde te brengen”. „Het is ook heel serieus, ik vind het echt leuk. Het is een serieus vak, dus je kan het niet voor de lol ernaast doen.”

Ook gaat de koning in de podcast in op de sinds 2018 afgeschafte petten van KLM-piloten. „Dat was wel een dingetje”, zegt hij daarover. „Voor mij was de pet een hele mooie manier om een beetje ongezien door Schiphol heen te schuiven, op weg naar de gate. Want als piloot kom je toch als laatste bij de gate aan. Dan loop je dwars door alle passagiers heen.” Nu draagt de koning de pet dus niet meer. „Dat is ook geen enkel probleem, nee hoor. Mensen maken daar met hun mobieltje foto’s van, geen enkel probleem.”

De podcast Door de ogen van de Koning is gemaakt ter ere van het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. Het programma is opgenomen in zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch. In elke aflevering staat een jaar van het koningschap van Willem-Alexander centraal.

Prinses Alexia niet bij Koningsdag in Rotterdam vanwege examens
ANP-457227550.jpg
beeld ANP, Koen van Weel

Prinses Alexia is donderdag niet aanwezig bij het bezoek van de koninklijke familie voor Koningsdag in Rotterdam. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het heeft te maken met examens die de prinses heeft, de prinses gaat naar school en woont in Wales.

Alexia is de middelste dochter van het koningspaar. Ze zit op het United World College of the Atlantic, waar ze sinds september opgaat voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Alexia Juliana Marcela Laurentien, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, zoals haar volledige naam luidt, is de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze is tweede in de lijn van de troonopvolging na haar zus Amalia. Alexia werd geboren op 26 juni 2005.

Koning had goede band met Queen Elizabeth: erg geestige vrouw
000_1A98OO.jpg
beeld AFP, Christopher Furlong

Koning Willem-Alexander hield er een goede band op na met de overleden koningin Elizabeth. Dat zegt de koning in de podcastserie Door de ogen van de Koning, die is opgenomen vanwege het tienjarig koningschap van Willem-Alexander.

Op de vraag of hij goed contact had met Elizabeth, antwoordt hij: „Absoluut.” Willem-Alexander ziet de Queen, die zeventig jaar op de Britse troon zat, als „een hele bijzondere vrouw met goede humor, en ze was erg geestig”.

„En prins Philip ook, wat dat betreft”, aldus de koning. „Dezelfde generatie, zelfde soort humor als mijn grootvader. Die konden ook wel heel goed met elkaar opschieten.”

Elizabeth overleed op 8 september vorig jaar. Sindsdien is haar zoon Charles koning in het Verenigd Koninkrijk. Op 6 mei wordt hij echter pas officieel gekroond.

Nieuwe foto koning Willem-Alexander gepubliceerd op verjaardag
koning-willem-alexander-december-2022-01.jpg
beeld RVD

Ter gelegenheid van de 56e verjaardag van koning Willem-Alexander heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag een nieuwe foto van de vorst gepubliceerd. Het portret is te downloaden via de website van het koninklijk huis.

De foto is vorig jaar december gemaakt op Paleis Noordeinde in Den Haag. De koning poseert met zijn rug naar de spiegel en draagt een donkergrijs pak met een grijsblauwe stropdas. Uit zijn borstzakje steekt een witte pochet.

De koning viert zijn verjaardag donderdag in Rotterdam. Hij bezoekt samen met zijn familie onder meer het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid en reist per watertaxi langs het voormalige passagiersschip ss Rotterdam en onder de Erasmusbrug door naar Plein 1940, waar enkele muzikale optredens en sportdemonstraties plaatsvinden.

Koningsdag begint zonnig en blijft zo goed als droog
ANP-467952268.jpg
Vlaggen hangen uit voor Koningsdag. Terwijl de koninklijke familie een bezoek brengt aan Rotterdam, wordt ook in de rest van het land Koningsdag volop gevierd. beeld ANP, Iris van den Broek

Het overgrote deel van het land heeft in de ochtend van Koningsdag te maken met veel zonneschijn en droog weer. Volgens Buienradar zou alleen in het oostelijk Waddengebied er nog een spatje regen kunnen vallen. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig van kracht.

Tijdens Koningsnacht daalde de temperatuur in het binnenland tot -2 graden. Buienradar meldt dat tegen het einde van de ochtend de temperatuur is gestegen naar ongeveer 11 graden.

De middag verloopt ook grotendeels zonnig en zonder regen. Wel neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. De temperatuur neemt dan toe tot 16 graden in het zuidoosten.

In de avond wordt de bewolking dikker en aan het eind van de avond gaat het in Zeeland regenen. Vrijdag is het bewolkt en regenachtig.

Republikeinen in actie langs Koningsdagroute Rotterdam
ANP-332333252.jpg
beeld ANP, Arie Kievit

Voor de antimonarchisten van Republiek (voorheen het Republikeins Genootschap) is een demonstratie op Koningsdag langs de wandelroute van de koning vaste prik. Ook dit jaar betrekken de demonstranten hun plek in het zicht van de koninklijke stoet, die een route door Rotterdam zal afleggen.

In de Maasstad ageert de actieclub niet alleen tegen de monarchie, maar vooral ook tegen de financiële kant van het bezoek. „De kosten bedragen 4 miljoen euro voor een bezoek van drie uur. Dat vinden wij buitensporig. Het is de duurste Koningsdag ooit in de armste gemeente van Nederland”, zegt voorzitter Floris Müller. Hij verwacht dat een paar honderd medestanders naar de demonstratie komen.

Een recente crowdfunding heeft Republiek bijna 15.000 euro opgeleverd. Met de helft van dat bedrag zijn posters en stickers gemaakt met een speciaal gedicht dat Republiek voor Koningsdag heeft laten maken. Die zijn in de hele stad te zien, zegt Müller. De andere helft van het geld gaat naar de voedselbank in Rotterdam.

Het gedicht, waarvan de dichter onbekend wil blijven, gaat over de - in de ogen van Republiek - geldverspilling van de koning: „En jij heb grote zorgen, en ik weer een miljoen. En ik ga jou vertellen dat wij het samen doen.”

Müller hoopt dat het protest van Republiek anders zal verlopen dan vorig jaar in Maastricht. Toen vond hij dat zijn club te veel uit het zicht was gehouden. Hij en een aantal andere betogers werden door de politie weggeleid van de route en gefouilleerd, waardoor een deel te laat op de demonstratieplek kwam.

Republiek telt ruim 4200 leden en noemt zich de grootste republikeinse beweging van Nederland.

Rotterdam ontvangt Willem-Alexander en familie op Koningsdag
ANP-467903130.jpg
beeld ANP, Koen van Weel

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun gevolg vieren Koningsdag 2023 in Rotterdam. Het bezoek begint in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. De route van de koninklijke familie start donderdag om 11.00 uur op het Afrikaanderplein te voet en gaat daarna onder meer per watertaxi verder langs het schip ss Rotterdam en hotel New York de Nieuwe Maas over en onder de Erasmusbrug door naar het centrum van de stad.

Het deel over het water eindigt bij de trappen voor Plein 1940 bij het oorlogsmonument De verwoeste stad, van kunstenaar Zadkine. Via de kubuswoningen loopt het koninklijk gezelschap naar de Binnenrotte, het plein voor de Markthal. Daar is een verjaardagsfeest gepland waar artiesten optreden. Zoals gebruikelijk op Koningsdag stopt het gezelschap op diverse plaatsen langs de wandelroute.

Het bezoek aan Rotterdam markeert het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. Er zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen opgezet door de politie in samenwerking met de gemeente Rotterdam, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

De maatregelen, die grotendeels geheim zijn, zijn onder meer nodig na de bedreigingen aan prinses Amalia vorig jaar. Vorig jaar werd bekend dat Amalia als gevolg van bedreigingen niet meer in Amsterdam kon wonen, waar ze studeert. De troonopvolgster stond op het punt om naar de hoofdstad te verhuizen.

Het feest kost de gemeente Rotterdam 4 miljoen euro. Dat bedrag is voor meerdere organisaties zoals Republiek (voorheen het Republikeins Genootschap) en burgergroepen aanleiding om te protesteren tegen de komst van de koning naar Rotterdam en tegen de monarchie in het algemeen.

Koning Willem-Alexander viert 56e verjaardag
ANP-451173123.jpg
beeld ANP, Ramon van Flymen

Koning Willem-Alexander viert donderdag zijn 56e verjaardag. De vorst en zijn familie brengen Koningsdag dit jaar door in Rotterdam

In Rotterdam hebben de Oranjes een vol programma. De familie begint op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid en wordt tijdens een wandeling op onder meer muziek en dans getrakteerd.

Met een watertaxi reizen de koning en zijn familie vervolgens naar Plein 1940 om richting de Blaak te wandelen voor meer muziek en enkele sportdemonstraties. De dag wordt afgesloten op een groot podium bij de Markthal met optredens van Rotterdamse artiesten.

Voor Willem-Alexander wordt het zijn tiende Koningsdag. Sinds 2014, bijna een jaar na zijn inhuldiging, wordt die jaarlijks op 27 april gevierd. Onder het bewind van zijn moeder Beatrix vond de landelijke feestdag, toen nog Koninginnedag, plaats op 30 april. Vorig jaar was de koninklijke familie met Koningsdag in Maastricht.

Advertentie

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Koningsdag

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer