„Canada gaf miljoenen aan Zimbabwe onder voorwaarde dat abortusklinieken gebouwd worden”
Wekelijks een blik op de kerkelijke bladen, aangevuld met citaten uit de kerkelijke wereld.
„Omdat ouders in de community zo weinig begeleiding geven aan hun kinderen zijn de gevaren van verkeerde beïnvloeding enorm groot. En dat is precies de ingang waar sommige westerse donors gebruik van maken. Zij bieden aan om het schoolgeld te betalen voor de kinderen in de community.
Dat is natuurlijk geweldig! Wie wil dat nou niet? Maar wacht even, deze lekkere zoete cake verbergt ook andere dingen en de nasmaak is bitter en pijnlijk. Kinderen en jongeren wordt geleerd dat ze dingen niet aan hun ouders hoeven te vertellen. Inmiddels horen we dat jongeren geld krijgen als ze seksuele contacten hebben. En als ze met verschillende jongens seksueel contact hebben gehad krijgen ze meer geld omdat ze dan meer risico op HIV-besmetting zouden hebben.
Vreselijk wat deze westerse donors aanrichten, omdat ze de macht van geld gebruiken. Mensen worden gesponsord om homoseksueel te worden of om transgender te worden. Jongeren worden vaste toelages aangeboden als zij homoactivist willen worden.
Zimbabwe heeft miljoenen dollars van Canada gekregen als Covid-steun onder voorwaarde dat abortusklinieken gebouwd worden in Harare en Bulawayo. Hier zien we hoe neo-kolonialisme hoogtij viert en dit keer worden niet de mineralen van de Zimbabwaanse bevolking gestolen, maar hun morele waarden en normen.
We danken God dat in alle scholen van de zending deze donors geweigerd worden. We danken God voor de samenwerking in de kerk tegen de invloed van deze donors. We danken de Heere voor onze Chief die zich in de community openlijk uitspreekt tegen de praktijken van deze westerse donors. We bidden dat de ogen geopend worden van iedereen die omwille van geld mee gaat in deze stroom.”
Willie Geurtsen, werkzaam in het Afrikaanse Zimbabwe, schrijft over de beïnvloeding van Westerse landen in landen in Afrika. Zij spreekt van neo-kolonialisme. In Mbuma, uitgave van de Nederlandse Stichting Mbuma-zending.